Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

Απίστευτη κομπίνα: Ασφαλίζουν Ελληνες στο ΙΚΑ Βουλγαρίας για να πληρώνουν λιγότερα


Οι απάτες δεν λείπουν από τη «συνταγή», με την οποία αρκετές επιχειρήσεις «μαγειρεύουν» τη μείωση του μισθολογικού τους κόστους. Το σχετικό ... μενού μεγάλης επισιτιστικής μονάδας, στη Λάρισα, συμπεριλάμβανε την ψεύτικη μεταδημότευση στη Βουλγαρία!....


Όπως τονίζεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», η εν λόγω μονάδα της Λάρισας «βολιδοσκόπησε» το προσωπικό της, για να διαπιστώσει κατά πόσο αυτό θα ήταν πρόθυμο να αποδεχθεί εικονική μεταδημότευση στη Βουλγαρία.

Ποιο θα ήταν το σχέδιο, στη συνέχεια; Στο ... θέατρο θα συμμετείχε ένα γραφείο ενοικίασης προσωπικού της γειτονικής χώρας, το οποίο θα έφερνε -υποτίθεται- τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, για να απασχοληθούν. Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν θα το είχαν ...κουνήσει ρούπι από τη Λάρισα, αλλά θα ασφαλίζονταν σε ταμείο της Βουλγαρίας...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πάντως, της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό, πέραν των πλασματικών μεταδημοτεύσεων υπάρχουν και οι πλασματικές μετατροπές των όρων των ατομικών συμβάσεων.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με όσα καταμαρτυρεί η Ομοσπονδία, σε πολλές περιπτώσεις δηλώνεται απασχόληση ορισμένου χρόνου, μολονότι στην πραγματικότητα το προσωπικό εργάζεται 10 και 12 ώρες ημερησίως, χωρίς φυσικά να παίρνει τον αντίστοιχο μισθό.

Ένα ακόμη στοιχείο από όσα κοινοποίησε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, είναι ότι στον κλάδο η ανασφάλιστη εργασία φθάνει το 60%.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου