Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΥΟ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ;


Από τον Νοέμβριο του 2011 εχει αποστείλει ο επικεφαλής της Διευθυνσης Ηλεκτρονικου Εγκληματος κος Σφακιανακης στον Εισαγγελεα το θεμα των αθλιων και συκοφαντικων emails μετα από καταγγελια των εργαζομενων στο Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ζητούσε το αυτονοητο, εδώ και δώδεκα μηνες δηλαδη να του δοθει η αδεια να αρθει το απορρητο για δυο υποπτα στοιχεια, για δυο ιχνη, που βρηκε η υπηρεσια.

Σημειώνεται ότι η Διευθυνση Ηλεκτρονικου Εγκληματος ενήργησε …ταχιστα στην υποθεση του υπευθυνου για το blog Γεροντας …Παστίτσιος ενώ για το μειζον ζητημα των αθλιοτητων εναντιον περισσοτερων από ογδοντα δημοσιογραφων του ΑΠΕ εδώ και δωδεκα μηνες αναμενονται ακομη οι απαντήσεις του κου Εισαγγελεως…

Ηδη ομαδα συντακτων του ΑΠΕ φέρνει το θεμα με επικαιρη ερώτηση προς τον υπουργο Δικαιοσυνης και τον υφυπουργο τυπου στην βουλή ρωτώντας να μαθει γιατι δεν εχει ξεκαθαρισθει μια τοσο σοβαρη υποθεση.

Σημειώνεται ότι τα ψευδή στοιχεια και το γενικότερο κλιμα που ειχε δημιουργηθει τότε, κατηγγειλε ο επι χρονια Διευθυντής Συνταξης του πρακτορείου Νικόλας Βουλελης .

Ο κ.Βουλέλης ο οποιος παραιτηθηκε , ειχε ζητήσει από τον διευθυντή του πρακτορείου Ηλια Μάτσικα να αποκηρύξει αυτήν την πρακτική.

Ο Μάτσικας που απολυθηκε απο το πρακτορειο με κυβερνητικη αποφαση και  που εχει κατηγορηθει για ουκ ολιγα, όχι μονον τοτε  δεν το εκανε, αλλα ειπε ότι …συμφωνει και με ορισμενα από τα e mails.

Ο Νικόλας Βουλέλης, εκανε λόγο σε επιστολη του για διαδικασία, η οποία «ενισχύεται από την ευεξήγητη παράλειψη αποκήρυξης από τον έχοντα την αντίστοιχη υποχρέωση, κάθε προσπάθειας κατασυκοφάντησης, εκφοβισμού και εκβιασμού του συνόλου των εργαζομένων από ανωνυμογράφους».
”.Ο κ.Βουλέλης παραιτηθηκε ενω οι εργαζομενοι του πρακτορείου προσέφυγαν στην Διευθυνση Ηλεκτρονικου Εγκληματος καθώς εκτος από τα προσωπικα συνήθως παραποιημένα στοιχεια συνοδεύονται από κουτσομπολιά αίσχιστου είδους και από ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, όπως «άχρηστος», «ανίκανος», ενώ «φουσκώνουν» τις αμοιβές των δημοσιογράφων για να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Ένα χρονο μετα ακομη η υποθεση να ξεκαθαρισθει.Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου