Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Καταργείται η βίζα για τους Ρώσους υπήκοους με βιομετρικό διαβατήριο το 2014...

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Κολοκόλτσεφ, είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, ξεκινώντας τον κύκλο των επαφών του με...

αξιωματούχους της Ρωσίας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αστυνομικής συνεργασίας και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Δένδιας μετέφερε, προς το Ρώσο υπουργό, το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθηθεί η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (Visa Waiver) για τους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα συμπληρώσει τη συμφωνία του 2001 και θα εμβαθύνει τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από το κλίμα και από την εγκαρδιότητα, καθώς και από τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με το ρωσικό υπουργείο των Εσωτερικών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου