Σάββατο, Μαρτίου 23, 2013

Τι ζήτησε η τρόικα από το υπουργείο Δικαιοσύνης


Αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου αφενός για την επίσπευση έκδοσης αποφάσεων επί των εκκρεμών υποθέσεων, αφετέρου την καθιέρωση ενός…
πάγιου συστήματος επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης ζήτησε το κλιμάκιο της τρόικας από τους επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην τελευταία αυτή συνάντηση, εγκαταλείφθηκαν οι αριθμητικοί στόχοι που είχαν τεθεί για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων με σκοπό την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, τα μέλη της τρόικας είχαν θέσει αριθμητικούς και ημερολογιακούς στόχους για την επίσπευση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και ειδικά των Διοικητικών Δικαστηρίων, που χειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών υποθέσεων και μπορούν να επιφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Τελικά, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να εξεταστούν και να αξιολογηθούν όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα (νόμοι), που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για την επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης. Μετά την αξιολόγηση όλων των νομοθετικών δεδομένων, το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήθηκε να καθορίσει τη δράση του με αναβαθμισμένους ποιοτικούς στόχους.
Πηγή: dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου