Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Υγρός τάφος για 290 άτομα το ferry boat στη Νότια Κορέα -Εξακολουθούν να αγνοούνται, άκαρπες οι έρευνες [εικόνες]



Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 287 περίπου αγνοούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μαθητές, του ναυαγίου που συνέβη χθες ανοιχτά της Νοτίου Κορέα. Οπως όλα δείχνουν, καθώς το πλοίο πήρε πολύ γρήγορα κλίση, τούμπαρε και στη συνέχεια βούλιαξε, οι αγνοούμενοι...εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του και δεν μπόρεσαν να βγουν. Επισήμως, μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι εννιά και οι τραυματίες δεκάδες, ενώ έχουν διασωθεί 179 άτομα.

Οι έρευνες για τυχόν διασωθέντες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, με πλοιάρια να ψάχνουν για επιζώντες στη γύρω θαλάσσια περιοχή. Δυστυχώς, όμως, οι δύτες, δεν μπορούσαν να βουτήξουν για να ελέγξουν το εσωτερικό του πλοίου στο οποίο πιθανότατα έχει εγκλωβιστεί η πλειοψηφία των αγνοουμένων, λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, τις έρευνες, τόσο των δυτών, όσο και των υπολοίπων που ψάχνουν από την επιφάνεια της θάλασσας δυσκόλεψε το γεγονός ότι υπάρχει πολλή λάσπη στο νερό και η ορατότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή.



Εντωμεταξύ, παρότι έχει περάσει ένα 24ωρο σχεδόν από το ναυάγιο δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που το προκάλεσε. Επρόκειτο για ένα ferry boat το οποίο εκτελούσε ένα δρομολόγιο ρουτίνας. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.



Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς

Τραγικές φιγούρες του ναυαγίου οι συγγενείς των 287, σύμφωνα με το bbc, αγνοουμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μαθητές, οι οποίοι κατακλύζονται από ανάμεικτα συναισθήματα οδύνης αλλά και οργής για το γεγονός ότι οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης ανέφερε πως είναι απίθανο οι υπόλοιποι επιβάτες να βρεθούν ζωντανοί, ενώ λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός της χώρας έτρεξε να τα μαζέψει προτρέποντας τους συμμετέχοντες στην έρευνα να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές.



Οργισμένοι συγγενείς πέταξαν νερό στον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας

Το γεγονός ότι οι έρευνες των δυτών σταμάτησαν με τον ερχομό την νύχτας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και στον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος επισκέφθηκε τον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο λιμάνι κοντά στο ναυάγιο για να φιλοξενήσει διασωθέντες και συγγενείς αγνοουμένων.



Μάλιστα, ο πατέρας ενός παιδιού του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, αναφέροντας πως μαζί με άλλους γονείς νοίκιασαν μια βάρκα και πήγαν στο χώρο του ναυαγίου όπου διαπίστωσαν ότι οι έρευνες έχουν σταματήσει. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να σταματήσουν τη διαρροή πετρελαίου, είπε και πρόσθεσε πως είναι ψέμα όσα μεταδίδονται ότι οι έρευνες για την διάσωση των αγνοουμένων συνεχίζονται.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου