Τετάρτη, Απριλίου 23, 2014

''BΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ'' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...



Το «πράσινο φως» άναψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε νοσοκομείο, για να χορηγήσει σε διευθυντή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) ιατρικά δεδομένα εκπαιδευτικού...

η οποία πήγε για μάθημα στο Λύκειο μεθυσμένη.

Ειδικότερα, η εκπαιδευτικός πήγε στο ΕΠΑΛ για να διδάξει στους μαθητές σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την παρέλαβε και την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Σε βάρος της εκπαιδευτικού διατάχθηκε Ένορκή Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η διεξαγωγή της οποίας ανατέθηκε στον διευθυντή του ΕΠΑΛ. Ο διευθυντής του Λυκείου ζήτησε από το νοσοκομείο την ιατρική διάγνωση, τις μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις που έγιναν στην εκπαιδευτικό, όπως και το εάν νοσηλεύθηκε ή όχι στο νοσοκομείο.

Με τη σειρά του το νοσοκομείο ζήτησε την άδεια της Αρχής για να διαβιβάσει στον διευθυντή του ΕΠΑΛ τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα της επίμαχης εκπαιδευτικού.

Η Αρχή με την υπ΄ αριθμ. 38/2014 απόφασή της έδωσε στο νοσοκομείο την άδεια να χορηγήσει στον διευθυντή του ΕΠΑΛ ιατρική βεβαίωση σχετικά με την διάγνωση και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων της εν λόγω εκπαιδευτικού, καθώς και το εάν ακολούθησε ή όχι η νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Τα μέλη της Αρχής αποφάνθηκαν ότι επιτρέπεται η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι αυτά που αφορούν την υγεία, όταν πρόκειται για άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή πειθαρχικού οργάνου. Στην έννοια του πειθαρχικού οργάνου περιλαμβάνεται φυσικά και η διενέργεια ΕΔΕ.

Τέλος, η Αρχή αναφέρει ότι το νοσοκομείο υποχρεούται να ενημερώσει την επίμαχη εκπαιδευτικό ότι θα χορηγήσει προσωπικά της δεδομένα στον διευθυντή του ΕΠΑΛ.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου