Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Διαλύοντας πλοία με τα χέρια...


ΦΩΤΟ...
Φως στη «βιομηχανία» διάλυσης πλοίων στο Μπαγκλαντές, όπου οι εργάτες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους τραυματισμούς και τον θάνατο για μερικά δολάρια τη μέρα ρίχνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Το...

διαλυτήριο πλοίων στο Chittagong είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Σε ακτογραμμή μήκους οκτώ μιλίων εργάζονται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Για μέτρα ασφαλείας, ούτε λόγος.

Η διάλυση των πλοίων περιλαμβάνει την αφαίρεση υλικών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή έχουν κάποια αξία και στη συνέχεια την ολική διάλυση του σκάφους. Οι εργάτες κόβουν με τα χέρια τους τα κομμάτια μετάλλου, που στη συνέχεια καταλήγουν σε χυτήρια.

Επαναχρησιμοποιούνται επίσης είδη από τον εξοπλισμό του πλοίου, καύσιμα και χημικά.

Ο Peter Gwin του National Geographic επισκέφθηκε την περιοχή για να δει ιδίοις όμμασι τη διαδικασία. «Συνάντησα δεκάδες από τους εργάτες, οι περισσότεροι είχαν μεγάλες βαθιές ουλές, "Chittagong tattoos" τις αποκάλεσε ένας από αυτούς. Κάποιοι είχαν χάσει δάχτυλα, άλλοι την όρασή τους από το ένα μάτι».

Η διάλυση των πλοίων σε ανεπτυγμένες χώρες βασίζεται σε πιο αυστηρές διαδικασίες και κοστίζει περισσότερο, σημειώνει η Daily Mail, γι’ αυτό και μεγάλος μέρος της γίνεται σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν όπου τα εργατικά χέρια κοστίζουν λίγο και επίβλεψη ουσιαστικά δεν υπάρχει…

Δείτε τις φωτογραφίες










newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου