Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

''Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ''...(σσ η ανοδός του φουκαριαρη Δρουτσα ηταν ενα τυχαιο ατυχες γεγονός)



Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Σαμαρά έστρεψε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας...

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» εξέφρασε την άποψη πως «αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία».

Η παρέμβαση Δρούτσα εκλαμβάνεται ως ένα ακόμα «χτύπημα» της πλευράς Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης, μετά την καταψήφιση των ρυθμίσεων για τις τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Δρούτσας βρίσκεται στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου, είχε τοποθετηθεί εξωκοινοβουλευτικό υπουργός Εξωτερικών και μετά την αποχώρησή του είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Οι συνεντεύξεις του είναι σπάνιες σε ελληνικά μέσα και μετά από σιωπή πολλών μηνών επανέρχεται, ενώ το timing που επιλέγει να παρέμβει θεωρείται πως μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ο κ. Δρούτσας για πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει τον χαρακτηρισμό «κηπουρός» του κ. Παπανδρέου, όπως είχε χαρακτηρίσει ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι είχαν καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δρούτσας άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δύο εβδομάδες μετά τον καυγά που είχαν οι κκ Βενιζέλος και Παπανδρέου στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Ειδικότερα ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου μίλησε για «κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ» και τόνισε: «Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα δεν ξέρω αν πραγματικά κανείς μπορεί να το αποκαλέσει ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Δρούτσας δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για ανατροπή του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας, σημειώνοντας με σαφείς υπαινιγμούς: «Με προβλημάτισε η στάση και ο ρόλος πολλών υψηλόβαθμων στελεχών και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο την άμεση της ανατροπής του κ. Παπανδρέου και εγώ χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο «ανατροπή» πολύ συνειδητά, για μένα ήταν ανατροπή».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου