Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ...(σσ αστο καλυτερα ρε Μιχάλη δωστο απο τωρα σε κανα μεγαλοεργολαβο να το κανει γρηγορα και φθηνα...)



Αμέσως μετά το Πάσχα προβλέπεται να δημοπρατηθεί το τμήμα Πάτρα –Πύργος μήκους 75 χλμ. το οποίο θα κατασκευαστεί ως δημόσιο με προϋπολογισμό 340 εκατ. ευρώ. Την προκήρυξη του έργου...

ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας σε συνέχεια της επανεκκίνησης των έργων την πρόοδο εργασιών των αυτοκινητοδρόμων για τα οποία λειτουργούν ήδη 16 εργοτάξια και απασχολούνται 4.164 εργαζόμενοι. Όπως είπε το καλοκαίρι οι ρυθμοί των εργασιών θα ενταθούν και το προσωπικό αναμένεται να διπλασιαστεί. «Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση μετά την κρίση που γίνεται με την στήριξη της πολιτείας και είναι παρόμοια με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές» είπε ο υπουργός Υποδομών, υπογραμμίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δώσουν τα έργα στις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χρυσοχοίδης εκτίμησε ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 ενώ όπως είπε μέχρι το τέλος του 2016 θα είναι έτοιμο ένας πλήρες αναλογικό σύστημα διοδίων για τους αυτοκινητόδρομους, το οποίο θα λειτουργήσει και στην Εγνατία Οδό. Σχετική υπουργική απόφαση υπογράφτηκε τις προηγούμενες μέρες από τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ (Χρυσοχοΐδη-Στουρνάρα) και προβλέπει ότι μέχρι τότε δεν θα εγκατασταθούν νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία πέραν του οκτώ που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία.
Πρόκειται για μια ριζική αλλαγή σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε 21 διόδια και για τον οποίο είχε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ το newmoney την Παρασκευή.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο σύμβουλος του υπουργείου για τους αυτοκινητόδρομους κ. Βύρων Καμπαράκης, μέχρι στιγμής σε πλήρη εξέλιξη είναι 250 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου και 17 σήραγγες ενώ μέσα στο α΄ τρίμηνο έχουν πιστοποιηθεί προς τους εργολάβους πόροι 95 εκ.ευρώ οι οποίοι στόχος είναι το επόμενο διάστημα να γίνουν 205 εκ.ευρώ.

Ταυτόχρονα δημοπρατούνται οι μελέτες για το Καλό –Νερό Τσακώνα μήκους 30 χιλ. και προϋπολογισμού 130 εκ.ευρώ. Το Πάτρα –Πύργος είχε εξαιρεθεί από την Ολυμπία Οδό λόγω περικοπής του τεχνικού αντικειμένου, όπως αντίστοιχα και το τμήμα Λαμία –Ξυνιάδα το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών θα δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα ως τμήμα της υφιστάμενης παραχώρησης του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας. Νέες μελέτες χάραξης προβλέπεται να γίνουν στο κομμάτι Τρίκαλα-Εγνατία.φιμοτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου