Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Greek statistics και στο πρωτογενές πλεόνασμα με φόντο τις κάλπες...


Προφορικές και όχι γραπτές οι εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα η Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα. Επανέρχονται τα greek statistics αυτή τη φορά μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος και για προεκλογική χρήση.

Τα...

βασικά μεγέθη των χωρών-μελών της ευρωζώνης και της ΕΕ ανακοινώθηκαν από τη Eurostat. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα επισημαίνεται ότι το έλλειμμα το 2013 ήταν 12,7%, το χρέος ανέβηκε στο 175,1%, ενώ στον πίνακα δε γίνεται ρητή αναφορά σε πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 το οποίο -προφορικά- φτάνει τα 3,4 δις ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται και οι επιστροφές απο τα κέρδη της ΕΚΤ μετατρέποντας το τελικό ποσό στο 1,5 δις ευρώ.

Αύριο συνέρχεται το Euroworking Group για να συζητήσει την εκταμίευση της δόσης των 8,3 δις.

Για πρωτογενές πλεόνασμα και το 2015 έσπευσε να δεσμευθεί σε συνέντευξη του στο Μπλουμπεργκ ο Πρωθυπουργός. Παρά τις αποκαλύψεις για το κρυφό επικαιροποιημένο μνημόνιο που βρίσκεται στα κυβερνητικά συρτάρια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της «χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»,

Την ίδια ώρα, εκτός της διανομής του κοινωνικού μερίσματος θα μείνουν λόγω πληθώρας κριτηρίων εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Στις 312.000 ανέρχονται οι αιτήσεις ενώ μόλις 42 χιλιάδες πολίτες πληρούν τα κριτήρια.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου