Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

Κέντρο χτύπησε ο Θεοδωράκης ...(σσ καταλαβες Αντωνη γιατι εκανες κατι ολεθριο για την χωρα;Oλοι σκεφτονται οτι για να κυβερνάς εσυ μπορουν κι αυτοι...)


"Που να ψάχνεις τώρα πολιτικές ιδεολογίες και φιλοσοφίες . Αυτά θέλουν διάβασμα"...
Tην πεποίθηση του ότι το Ποτάμι μπορεί να κυβερνήσει εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Άλλωστε όπως τόνισε, εδώ κυβερνάει ο Αντώνης Σαμαράς, άρα δεν μπορεί να είναι κάτι δύσκολο.


Για να κυβερνήσει βέβαια παραδέχεται ότι...
χρειάζεται ψηφοφόρους αλλά από την άλλη δεν μπορεί να είναι και με όλους. Αφού κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του έχει ένα πολιτικό στίγμα. Γι’ αυτό αποφάσισε να τοποθετήσει...

το Ποτάμι στο κέντρο ώστε να μην είναι με όλους, αλλά όλοι να μπορούν να τον ψηφίσουν. Άλλωστε είναι το πρώτο κόμμα σε παγκόσμιο επίπεδο που τοποθετείται ακριβώς στο κέντρο. Ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά, ούτε κεντροεπάνω, ούτε κεντροκάτω. Ακριβώς στο κέντρο. Δηλαδή το απόλυτο τίποτα. Ψηφοφόροι του κέντρου είναι οι “Δεν ξέρω / Δεν απαντώ” οι οποίοι στην σημερινή εποχή είναι αρκετοί και σε αυτούς στηρίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Γιατί αν είσαι αριστερός ξέρεις τι είσαι. Αν είσαι δεξιός επίσης ξέρεις τι είσαι. Αν είσαι σοσιαλιστής ή φασίστας πάλι ξέρεις τι είσαι. Αν όμως δεν ξέρεις τι είσαι τότε ψηφίζεις Ποτάμι που δεν είναι με κανέναν και έτσι ξεμπερδεύεις. Που να ψάχνεις τώρα πολιτικές ιδεολογίες και φιλοσοφίες . Αυτά θέλουν διάβασμα.

Βέβαια όταν δεν είσαι με κανέναν υπάρχει η περίπτωση τελικά να είσαι με όλους και απλώς να το κρύβεις. Άλλωστε στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Εδώ το ΠΑΣΟΚ δήλωσε σοσιαλιστικό κόμμα και έκανε καριέρα για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει ότι στο Ποτάμι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν είναι μια παρέα αργόσχολων που είπαν στον ελεύθερο χρόνο τους να κάνουν και λίγο πολιτική. Γιαυτό άλλωστε το όνομα του κόμματος είναι Ποτάμι. Για να δηλώσει αυτή την κινητικότητα. Αν οι άνθρωποι του Ποταμιού ήταν αργόσχολοι, το κόμμα θα το ονόμαζαν Παραλία. Με ξαπλώστρες και φραπέδες στο χέρι να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Αντίθετα οι Ποταμίσιοι δεν είναι αργόσχολοι και μάλιστα έχουν και μια πολιτική θέση η οποία τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ε.Ε. πρέπει να λειτουργήσει πιο δίκαια. Αυτή τη στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης και το επιτελείο του, που αποτελείται κυρίως από φιλόσοφους της πολιτικής, στύβουν το μυαλό τους ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν έτοιμη άλλη μια θέση του κόμματος. Με πρόχειρους υπολογισμούς , μέχρι την ημέρα των εκλογών το Ποτάμι θα έχει έτοιμες, για πλάκα, πέντε θέσεις του κόμματος τις οποίες και θα μοιραστεί με τους ψηφοφόρους του. Μέχρι τότε, υπομονή.

Για την ώρα, έπειτα από πληροφορίες από τον κλειστό κύκλο του Σταύρου Θεοδωράκη, έχει διαρρεύσει ότι θα καταπολεμήσει την ανεργία με δουλειές, γεγονός που του δίνει προβάδισμα σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά που καταπολεμάει την ανεργία με αναδουλειές.

(Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που δεν γουστάρει τα κόμματα, έφτιαξε ένα κόμμα για να συνεργαστεί με άλλα κόμματα. Ή κάτι δεν έχω καταλάβει;)


Από Τα κουρέλια τραγουδάμε ... ακόμα, μοντάζ jodi



greki-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου