Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2014

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 1-2 ΜΗΝΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ




Μέχρι το τέλος του μήνα η εφορία θα αρχίσει την αποστολή e-mail σε περισσότερους από 5.700.000 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων και αγροτεμαχίων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τον...
ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.
Και ενώ η πρώτην δόση -από τις 6 συνολικά- είχε ανακοινωθεί ότι θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τέλος Αυγούστου , ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν η δύο μήνες η πληρωμή ώστε να μην προκύψει πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζει ο νόμος, και όχι σε λιγότερες.
Αυτό συνέβη διότι, με δεδομένη την καθυστέρηση στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου αλλά στα τέλη Αυγούστου. Αυτό όμως δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι η τελευταία δόση είναι να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος, και κατά συνέπεια να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις αντί για έξι. Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και κυρίως η πληρωμή του νέου φόρου σε έξι δόσεις με τελευταία δόση τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου