Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

Κουβέλης:«Η ΔΗΜΑΡ δεν διαλύεται, θα μπει στη Βουλή»...(σσ αλλου γι αλλου ο μπαρμπα Φώτης)


Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα κριθεί στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα της εποχής. Ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στα...
"Νέα", διαφοροποιείται ελαφρώς απο τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο καυτό ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτή την φορά αποφεύγει να διαβλέψει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε κάλπες συνδέοντας την επιλογή του κόμματός του και με την πολτική συγκυρία.
"Εκλογές μπορούν να γίνουν εντός του 2014 για δύο λόγους: είτε λόγω αδυναμίας της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με την επίκληση μείζονος εθνικού λόγου. Θεωρώ ότι και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αν και το δεύτερο, το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, το φθινόπωρο, μοιάζει να το μπλοκάρουν το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η νέα γενιά επαχθών μέτρων που θεωρώ ότι φέρνουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί" σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης.
Όσον αφορά τις σχέσεις ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως δύναμη του προοδευτικού χώρου χωρίς να υποστέλλει την κριτική της. "Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία μεταξύ ρεαλιστικών θέσεων και ανεδαφικών δογματισμών. Είναι θετικό, βέβαια ότι με πρόσφατες κινήσεις του δείχνει να εγκαταλείπει την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας και να προσανατολίζεται στην αναζήτηση κοινών τόπων με άλλες δυνάμεις σε υπαρκτά κοινωνικά μέτωπα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι ο χώρις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν χάριν της χώρας και της κοινωνίας να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις".
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που βάζει είναι «η βούληση να ωθήσουμε όλοι μαζί, με ειλικρίνεια και χωρίς μικροκομματικές μεθοδεύσεις, τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση». Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπει και πάλι στη Βουλή. "Η Δημοκρατική Αριστερά θα παλέψει και θα πετύχει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση" τονίζει.
Όσο για την προεδρική εκλογή, ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει: "Θεωρώ ότι το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που θα ασκούνται. Η ένταξη, άλλωστε, στον διάλογο-και ως προαπαιτούμενο μάλιστα, του θέματος της προεδρίας της Δημοκρατίας είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι".
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου