Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ...



Στο δρόμο της μετανάστευσης βρίσκονται σταθερά οι Έλληνες οδοντίατροι. Σύμφωνα με στοιχεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), όπως αυτά ...
παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υγείας στη διάρκεια συνάντησης, περισσότεροι από 400 οδοντίατροι ακολούθησαν την τελευταία διετία νέα επαγγελματική έδρα στην αλλοδαπή.

Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι δύο από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στη μετανάστευση τους επιστήμονες του κλάδου, επισήμανε το προεδρείο του ΟΣΑ στον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντηση τα μέλη του ΟΣΑ εξέθεσαν στον υπουργό ζητήματα τα οποία απασχολούν τους οδοντιάτρους, όπως η δυνατότητα ένταξης της οδοντιατρικής στον ΕΟΠΥΥ για παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει την οδοντιατρική και η ανάγκη αντιμετώπισης γραφειοκρατικών στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν τους οδοντιάτρους και ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας των ιατρείων τους.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματά τους και να συμβάλλει στην έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την επίλυσή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου