Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

Πως το ποτάμι «έπνιξε» τον Σταύρο Λυγερό


Γιατί εξεδιώχθησαν από το Real Group Λιάγκας, Λυγερός, Κοτρώτσος - Νέα εφημερίδα σκέφτεται να ανοίξει ο Χατζηνικολάου


Oσους πήρε, πήρε ο Nίκος Χατζηνικολάου στο Real Group. Tώρα αρχίζει και ξεφορτώνεται κόσμο και μάλιστα «βαριά» ονόματα που προφανώς είχαν και οικονομικό κόστος για το συγκρότημα αλλά το κυριότερο δεν συνεμορφώθησαν προς...(ορισμένες) υποδείξεις της διοίκησης.Η αρχή είχε γίνει προ πέντε μήνων με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο όταν ο γνωστός δημοσιογράφος μετά από έντονο παρασκήνιο απολύθηκε από την Real News όπου αρθρογραφούσε αλλά και από τον Real FM όπου ανέβαζε καθημερινά τους τόνους μέσα από μια επιτυχημένη «αντιμνημονιακή» εκπομπή. Στις αιτίες απομάκρυνσης του Κοτρώτσου ..
συγκαταλέγεται και το ότι ο Χατζηνικολάου είχε θυμώσει από παρέμβαση απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην εργοδότη τους Κοτρώτσου. «Εγώ νόμιζα ότι είχε τακτοποιηθεί το θέμα» είχε πει χαρακτηριστικά ο Χατζηνικολάου που είχε εξαναγκαστεί να διακόψει την εκδήλωση και να αποχωρήσει.
Πρόσφατα ο Χατζηνικολάου διέκοψε τη συνεργασία του και με τον καλό δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό που απομακρύνθηκε τόσο από τη Real News όσο και από το ραδιόφωνο του ομίλου. Ως αιτία της απομάκρυνσης ακούγεται ότι ήταν η άσκηση πιέσεων στον Λυγερό, εκ μερους της διοίκησης, σχετικά με την προβολή δραστηριοτήτων νεόκοπου πολιτικού σχηματισμού. Ο Λυγερός προέβαλε μεν το νεοπαγές κόμμα αλλά δεν παρέλειψε να ασκήσει και δριμεία κριτική στην (ανύπαρκτη) πολιτική γραμμή και τις (μη) θέσεις του ιδρυτή του... Και κάπως έτσι τον πήρε το ποτάμι... (Ο Λυγερός έχει ήδη δεχτεί πρόταση για συνεργασία από το«Πρώτο Θέμα»).
Επειτα ήρθε και η σειρά του ανυπότακτου, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, Γιώργου Λιάγκα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου έδειξε την πόρτα της εξόδου στον παρουσιαστή που διέκοψε τη συνεργασία του και με την εφημερίδα «Real News» και με τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ως αιτίες λέγεται ότι ήταν αφ΄ενός η πρόθεση της διοίκησης να περικόψει την (υψηλή) αμοιβή του Λιάγκα και αφ΄ετέρου ότι ο ασυγκράτητος παρουσιαστής πολλές φορές «έκανε του κεφαλιού του εκθέτοντας με τα γραφόμενα και τα λεγόμενά του τον ομιλο και τα αφεντικά». Και κάπως έτσι φτάσαμε στο διαζύγιο...

Υ.Γ Οι χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις των τελευταίων εβδομάδων (μόνο τα cd του Σπανού ανέβασαν κάπως τις πωλήσεις) οδηγούν τον Χατζηνικολάου στην απόφαση να περικόψει κάποια ένθετα και περιοδικές εκδόσεις από τη Real News με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή της πολιτικής για τις προσφορές. Κι αυτό γιατί, λέει, σκέφτεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου εβδομαδιαίου εντύπου!..
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου