Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

Ολλανδός δήμαρχος ζητά την απέλαση της κόρης του Πούτιν από τη χώρα του



ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ MH17

Η ολλανδική απογοήτευση με τη Ρωσία στον απόηχο της συντριβής του MH17 παίρνει όλο και πιο προσωπικό χαρακτήρα, με ορισμένους να ζητούν την απέλαση της κόρης του Πούτιν από την Ολλανδία.


Ο Πίτερ Μπρόρτζες, δήμαρχος της πόλης του Hilversum, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τετάρτη το πρωί, κάλεσε την 29χρονη κόρη του Πούτιν, Μαρία, που λέγεται ότι ζει στο Voorschoten, με τον Ολλανδό φίλο της, να φύγει από τη χώρα.

Πάνω από τους μισούς από τους 298 ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, την περασμένη εβδομάδα, ήταν Ολλανδοί.

Ο Μπρορτζες αργότερα ζήτησε συγνώμη για τις παρατηρήσεις του μέσω twitter λέγοντας πως «δεν ήταν σοφό», προσθέτοντας όμως ότι «πήγαζε από την αίσθηση της αδυναμίας που πολλοί θα αναγνωρίσουν».
Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δηλώσει την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους και θα σηματοδοτήσει την άφιξη των πτωμάτων με την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Ουκρανοί που ζουν στην Ολλανδία έχουν κάνει επίσης έκκληση για ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το διαμέρισμα της κόρης του Πούτιν, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf, δημοσιεύοντας μάλιστα και μια φωτογραφία του συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου φαίνεται πως ζει η Μαρία Πούτιν.

Πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με τις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, Μαρία και Εκατερίνα, που είναι πλήρως προστατευμένες από τα μέσα ενημέρωσης και δεν έχουν φωτογραφηθεί επισήμως ως ενήλικες.

Ωστόσο, υπάρχουν έντονες φήμες που συνδέουν την Μαρία με τον Ολλανδό Jorrit Faassen. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν δε, πως ο Πούτιν επισκέφτηκε το ζευγάρι το περασμένο έτος, κάτι που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε.

Ο Faassen κατείχε σημαντικές θέσεις στις ρωσικές εταιρείες Gazprom και Stroytransgaz, έναν κατασκευαστή αγωγών, και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες όταν φέρεται να δέχτηκε επίθεση από τους σωματοφύλακες του Ρώσου τραπεζίτη Matvei Urin ΣΤΗ Μόσχα το 2010. Ο Urin αργότερα συνελήφθη και φυλακίστηκε για απάτη.


Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου