Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις κυρώσεις προς τη Ρωσία


Καλάσνικοφ: Λυπούμαστε που δεν θα πάρετε τα όπλα μας

Nέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας -για τη στάση της στην ουκρανική κρίση- ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι συντονισμένες ενέργειες ΗΠΑ- Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταστήσουν «την ήδη ασθενική οικονομία της Μόσχας ακόμη ασθενέστερη». Μεταξύ άλλων απαγορεύεται σε αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους των ΗΠΑ να έχουν συναλλαγές με τρεις ρωσικές τράπεζες. Τη λύπη της επειδή δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το αμερικανικό καταναλωτικό κοινό εξέφρασε σε ανακοίνωση η εταιρεία Καλάσνικοφ.


Οι βασικοί τομείς που πλήττονται από τις κυρώσεις είναι της ενέργειας, της άμυνας και της οικονομίας της Ρωσίας. "Εάν η Μόσχα συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι, το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται" προειδοποίησεο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Ρωσία.Ο Ομπάμα χαιρέτισε επίσης τα παρόμοια μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία, όπως είπε, καταδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφεξέφρασε τη λύπη της επειδή οι αμερικανοί καταναλωτές δεν θα έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της λόγω των κυρώσεων. Στις αρχές του 2014 η εταιρεία είχε υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για την παράδοση 80.000 έως 200.000 όπλων ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. "Η παρούσα κατάσταση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα όπλα μας είναι πολύ δημοφιλή στο αμερικανικό κοινό και η επιβολή αυτών των κυρώσεων πλήττει τα δικά του συμφέροντα" σχολίασε η εκπρόσωπος της εταιρείας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου