Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΛΑΦΙΩΝ...



Τρεις εβδομάδες μετά τη φρικιαστική ανακάλυψη δυο κομμένων κεφαλιών αρσενικών ελαφιών και ενός ζευγαριού κεράτων με σημάδια από σκάγια στην αποθήκη ενός αγρότη σε ορεινό χωριό της Ρόδου, ένα ακόμη...
μακάβριο εύρημα αποδεικνύει ότι οργανωμένα κυκλώματα ελαφοκυνηγών έχουν ξεκληρίσει τα ελάφια dama-dama που αποτελούν σήμα κατατεθέν για το νησί!

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των αδίστακτων κυνηγών, άνδρες της Αστυνομίας, της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου βρήκαν σε ένα γεφύρι κοντά στο χωριό Άγιος Ισίδωρος δέκα σακούλες με κρέας, δέρμα και πόδια ελαφιού!

Όλα δείχνουν ότι αυτοί που τα είχαν στην κατοχή τους φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν και φρόντισαν να ξεφορτωθούν τα πειστήρια!

Για τη νέα αυτή υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου που εποπτεύει τις έρευνες σε κατοικίες και αγροικίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Από τις αρχές του μήνα, έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη δυο ελαφοκυνηγοί.

Ο πρώτος ήταν ο αγρότης που στόλιζε τα «τρόπαιά» του και ισχυρίστηκε ότι τα ελάφια προξενούσαν ζημιά στις καλλιέργειες του και ο δεύτερος, πριν από δέκα ημέρες, ένας κυνηγός που είχε στην κατοχή του δόκανο ικανό να θανατώσει μεγαλόσωμα ζώα όπως τα ελάφια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου