Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2014

Θα χαρίσουν το ιπποδρομιακό στον Κόκκαλη;


Καλά θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει εδώ και τώρα τον διαγωνισμό διότι σε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το Ιπποδρομιακό Στοίχημα καθώς την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό, το επενδυτικό fund GFP κατέθεσε εγγυητική επιστολή 40 εκατ. ευρώ θέλοντας να δείξει στο Ταμείο ότι είναι εδώ και ότι το ενδιαφέρον του είναι έμπρακτο. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα αφού, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, δεν μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να δεχθεί άλλη προσφορά μικρότερη από 40 εκατ. ευρώ που προτίθεται να δώσουν οι νέοι μνηστήρες. Και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση ο πρώην υπάλληλος του κ. Κόκκαλη, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Μπουχώρης να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού υπέρ της Intralot.

Ειδικά αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η εταιρεία του κ. Κόκκαλη κατέθεσε δεύτερη, βελτιωμένη προσφορά της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, από περίπου 5 εκατ. που ήταν η αρχική. Εντυπωσιακό, θα πει κανείς, διπλασίασε τα λεφτά που δίνει ο Κόκκαλης για το στοίχημα που θα το έχει για 20 χρόνια αποκλειστικά.

Από την άλλη, για σκεφτείτε το εξής. Να πάρει ο Σωκράτης με 12 εκατ. τον ιππόδρομο όταν ο φίλος του Μαρινάκης πήρε 15 εκατ. από τον Μανωλά; Δηλαδή με έναν Μανωλά και έναν Μήτρογλου όχι μόνο το ιπποδρομιακό στοίχημα παίρνουν αλλά και όλα τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, και τα 12 εκατ. είναι ψίχουλα και απορούμε πώς μπήκε στον κόπο ο Κόκκαλης να αυξήσει την προσφορά. Αυτός δεν έλεγε ότι το τίμημα που κατέθεσε αρχικά είναι 56 εκατ. ευρώ; Πώς τώρα δίνει 12 εκατ.; Και γιατί να το κάνει αφού έχει ήδη δώσει υπερδιπλάσια;

Όλα αυτά είναι για μπακαλόγατους τύπου Χατζηχρήστου και καλά θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει εδώ και τώρα τον διαγωνισμό διότι σε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

Τα 12 εκατ. ευρώ είναι τουλάχιστον 3 φορές κάτω από τα 40 εκατ. που έχει δεσμευτεί το fund ότι θα δώσει για το στοίχημα. Ας ακυρωθεί λοιπόν ο διαγωνισμός, να προκηρυχθεί άλλος και σε έναν – δύο μήνες να δούμε ποιος έχει δίκιο, ποιος είναι απατεώνας και ποιος πράγματι δίνει ένα εύλογο τίμημα.

Ασφαλώς ο χρόνος πιέζει καθώς υπάρχει η δέσμευση στην Κομισιόν για εκκαθάριση του υπερχρεωμένου ΟΔΙΕ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο στον ιππόδρομο. Όμως, από το να δοθεί σκανδαλωδώς και τζάμπα στον Κόκκαλη, ας κλείσει για κάποιο διάστημα μέχρι να υπάρξει νέος διαγωνισμός. Ας πάρει παράταση η κυβέρνηση για τον ΟΔΙΕ, και ας εξετάσει όλες τις εναλλακτικές, κυρίως αυτή που δίνει η επενδυτική εταιρεία Global Family Partners. Αν η πρότασή της είναι εντάξει γιατί να μη γίνει αποδεκτή; Μη χάσουμε τον εθνικό προμηθευτή από στεναχώρια; 
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου