Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014

Οι ΗΠΑ φοβούνται τους τζιχαντιστές περισσότερο από την Αλ Κάιντα


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή που ξεπερνά «τα όσα θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε σχετικά με την τρομοκρατία». Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ εκτίμησε ότι η οργάνωση των τζιχαντιστών έχασε τη δυναμική της χάρη στις αμερικανικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, τόνισε όμως ότι για να εξαλειφθεί πρέπει να επιτεθούν οι ΗΠΑ και στο έδαφος της Συρίας.

Στην κουρδική πόλη Αρμπίλ βρίσκουν καταφύγιο οι χριστιανοί που διώχθηκαν με τη βία από τα χωριά τους, μετά την επέλαση των τζιχαντιστών Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των εξτρεμιστών τζιχαντιστών που ελέγχει ένα τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, βρίσκεται στο επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθάρισε ότι η οργάνωση θα παραμείνει ένας υπαρκτός κίνδυνος όσο οι μαχητές του θα μπορούν να βρουν ασφαλή καταφύγια σε ελεγχόμενες περιοχές της Συρίας και ο υπουργός Άμυνας είπε ότι δεν θα απέκλειε οποιαδήποτε δυνατότητα στρατιωτικής δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε ισχύ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Συρίας και σάρωσε στο βόρειο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες της σουνιτικής εξέγερσης στην περιοχή.

Οι προειδοποιήσεις αυτές διατυπώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από την οργάνωση που έδειχνε τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Πλέον η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημη έρευνα για το θάνατο του δημοσιογράφου ενώ έγινε γνωστό και ότι απέτυχε η προσπάθεια της αμερικανικής πλευράς στις αρχές του καλοκαιριού να διασώσει το Φόλεϊ και άλλους αμερικανούς ομήρους στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου