Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014

Ο Μπουτάρης… ξέφυγε: Να έρθουν σε μένα Σαμαράς-Τσίπρας, αντί να τους υποδεχτώ στο αεροδρόμιο (σ.σ ε, ρε καλάμι...)


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δείχνει να… παραμερίζει τον μετριοπαθή χαρακτήρα του, και ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ θέτει ζήτημα να τον…
επισκεφτούν στο δημαρχείο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να τους υποδεχτεί ο ίδιος στο αεροδρόμιο.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο “Βηματοδότης”, με τον Γιάννη Μπουτάρη να φέρεται να λέει:

“Εγώ θα ήθελα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, όταν έλθουν στην πόλη μου, να με επισκεφθούν στο δημαρχείο, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις, και όχι να τρέχει ο δήμαρχος σε αεροδρόμια να τους υποδεχθεί. Ευνουχίζουν έτσι την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μας κολακεύουν ότι δήθεν είμαστε συμπρωτεύουσα, ανεβαίνουν στην πόλη μας, αλλά δεν κάνουν καμία εξαγγελία για εμάς. Ανακοινώνουν οικονομικά θέματα τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνουν στη Βουλή. Αν ήθελαν πραγματικά να δώσουν την πρέπουσα σημασία στην πόλη μας, θα έπρεπε να μας παρουσιάσουν (αν το έχουν) το πρόγραμμα προβολής κάθε μορφής τουρισμού και να το εντάξουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Να μας παρουσιάσουν επίσης τα έργα υποδομής για τη Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά τι έρχονται να μας πουν;”.

Φυσικά, ο Γιάννης Μπουτάρης παραγνωρίζει το γεγονός ότι σε κάθε επίσκεψη επισήμου σε μια χώρα, οι τοπικές αρχές είναι αυτές που τον υποδέχονται στην πύλη εισόδου της, συνήθως αεροδρόμιο, και δεν… πηγαίνει ο ίδιος να τους χτυπήσει την πόρτα στο γραφείο τους.
ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου