Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014

Bloomberg: «Ξεθωριάζει» το ελληνικό success story ...



Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα μηνύματα όμως που έρχονται από το εξωτερικό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα με...
το διεθνές οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα «ξεθωριάζει». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του χρηματιστηρίου Αθηνώνπου ενώ το 2013 συγκαταλεγόταν μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών με τις καλύτερες επιδόσεις, πλέον «κατρακυλά» και θεωρείται μια από τις χειρότερες αγορές στον κόσμο.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο του πρακτορείου, το Χ.Α.Α. έχει υποχωρήσει κατά 11% από τα τέλη Ιουλίου, καταγράφοντας την τρίτη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ 92 χρηματιστηρίων παγκοσμίως, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 21% σε σχέση με το υψηλό τριετίας που άγγιξε στις 18 Μαρτίου.
Το Bloomberg κάνει αναφορά επίσης στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Ο φόβος γιαβραδύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το αναμενόμενο και οι αμφιβολίες για τιςκεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών μετά τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, επιδεινώνουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
Αναφορά γίνεται επίσης στις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στην εισαγωγή τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας αναλυτές, πως απειλούν με «εκτροχιασμό» την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις ελληνικές μετοχές με αποτιμήσεις τριπλάσιες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είχαν σημειώσει υπερβολικά μεγάλη άνοδο, η οποία δεν δικαιολογείται, αναφέρει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου