Σάββατο, Αυγούστου 23, 2014

Daily Mail: Αγοράστε αυτό το ελληνικό νησί με 15 εκατ. ευρώ


«Θέλετε να γίνετε βασιλιάς στο ιδιωτικό νησί σας; Στην Ελλάδα, μπορείτε να το κάνετε με 15 εκατ. ευρώ, γράφει η Daily Mail, η οποία κάνει λόγω για ένα νησί που βρίσκεται στην Εύβοια και είναι επί πολλά χρόνια στο... σφυρί, αλλά δεν έχει υπάρξει deal. Ο λόγος για την «Αγία Τριάδα» ένα πανέμορφο νησάκι το οποίο έχει και υποδομές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νησάκι της Αγίας Τριάδας, στην Εύβοια, έχει το δικό του μπαρ, παιδική χαρά, 350 ελαιόδεντρα, άλλα καρποφόρα δέντρα αλλά και ένα παρατηρητήριο του 17ου αιώνα.


Το νησί διαθέτει δύο παραλίες αλλά και εκκλησία ενώ ο ιδιοκτήτης του νησιού μπορεί να μείνει σε ένα οίκημα τεσσάρων υπνοδωματίων, με δύο δωμάτια υπηρεσίας και ξενώνα, που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.

Το νησί πωλείται μέσω της Riginos Realty, εκπρόσωπος της οποίας λέει: “Φανταστείτε αυτή την όαση σαν το δικό σας καταφύγιο στη Μεσόγειο. Αυτό το ησυχαστήριο είναι ο απόλυτα ειδυλλιακός προορισμός για απομονωμένες διακοπές, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι ο βασιλιάς του νησιού του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Σκορπιού από τον Ντ. Ριμπολόβλεφ και της Οξιάς από τον Σεϊχη Αλ Θάνι, έχει προκαλέσει «έκρηξη» ενδιαφέροντος για ελληνικά νησιά. Πρόσφατα Φούντωσαν οι φήμες ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, που έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη, θέλει να αγοράσει ελληνικό νησί. Και το νησί αυτό βρέθηκε, είναι 6 ναυτικά μίλια από το Ηράκλειο και ονομάζεται Δία ή Ντία.




Οι πληροφορίες από την Κρήτη λένε ότι ο Ταλάλ ρώτησε για το όμορφο νησάκι την υπουργό Πολιτισμού, Ο. Κεφαλογιάννη κι εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για να το αγοράσει και να το αξιοποιήσει. Αξιωματούχοι του Κατάρ φέρεται να έχουν ήδη εισηγηθεί θετικά για την αξιοποίηση της επένδυσης και υποστηρίζουν πως εφόσον μπορέσει να βρεθεί μια φόρμουλα για την Ντία, αυτό θα λειτουργήσει προσθετικά συνολικά για την οικονομία της Κρήτης.




Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά καθώς το νησάκι που ανήκει διοικητικά στο δήμο Γουβών, είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας




Μερικά από τα ελληνικά νησιά που πωλούνται εδώ και χρόνια και βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια ελληνικών και ξένων κτηματομεσιτικών γραφείων είναι ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα με τιμή πώλησης 1,9 εκατομμύρια δολάρια, το Μόδι στον Κορινθιακό έναντι 1,5 εκατ. δολάρια, τα Τοκμάκια της Λέσβου προς 5 εκατ. δολάρια, η Καρδιώτισσα Σικίνου, για 8 εκατ. δολάρια, το τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό για 15 εκατ. δολάρια. Το Δουλίχιο που πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων, το νησί Ομφορι για 62 εκατ. δολάρια, η Γαία, που έναντι 5 εκατ. δολαρίων και η νησίδα Πάτροκλος, κοντά στην Αττική, που κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου