Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2014

Eβγαλαν τα σουτιέν τους και ζητούν την παραίτηση του δημάρχου



ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Την έντονη αντίδρασή τους στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου της πόλης τους θέλησαν να εκφράσουν οι γυναίκες της Βαγιαδολίδ, οι οποίες σχημάτισαν αλυσίδα με τα σουτιέν τους και τα τοποθέτησαν περιμετρικά της κεντρικής πλατείας.Παράλληλα με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο διαμαρτυρίας, οι γυναίκες ζητούσαν την παραίτηση του δημάρχου Φρανθίσκο Χαβιέ Λεόν δε λα Ρίβα.

Ο συντηρητικός δήμαρχος προκάλεσε την οργή των γυναικών όταν πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι έχει ενδοιασμούς στο να μπαίνει στο ίδιο ασανσέρ με μια γυναίκα καθώς πολλές γυναίκες προκαλούν τους άνδρες και στη συνέχεια διαμαρτύρονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση φεμινιστικών οργανώσεων, οι οποίες κατηγορούν τον δήμαρχο για σεξισμό και ζητούν την άμεση παραίτησή του. «Οταν μια γυναίκα λέει "όχι", εννοεί όχι», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε πάρκο. Στις 6 το πρωί μια γυναίκα πρέπει να είναι προσεκτική πού πηγαίνει», ήταν μια από τις δηλώσεις του δημάρχου που επίσης συζητήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου