Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014

Κρατώ μικρό καλάθι για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ»...

«Αυτό που εκλιπαρεί ο κ. Σαμαράς είναι να του χαλαρώσει λίγο η κ. Μέρκελ τη θηλιά» υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του...
Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση στο Βερολίνο.

«Ο κ. Σαμαράς πάει εκεί για το δικό του συμφέρον, τις δικές του επιδιώξεις. Επί δυόμισι χρόνια δοκιμάστηκε ως διαπραγματευτής των εθνικών συμφερόντων και έχει αποτύχει παταγωδώς» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

«Αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός πήγε στην κ. Μέρκελ και είπε "ουδείς αναμάρτητος", όταν του θύμισαν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυτό που εκλιπαρεί ο κ. Σαμαράς είναι να του χαλαρώσει λίγο η κ. Μέρκελ τη θηλιά. Γιατί είναι ολοφάνερα τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που χέρι-χέρι υλοποιούν Σαμαράς και Μέρκελ στην Ελλάδα και που ονομάζεται μνημόνιο. Κρατώ μικρό καλάθι για αυτή τη συνάντηση. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όχι από τα λόγια αλλά από τα έργα» πρόσθεσε.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «όσοι θέλουν αλλαγή πολιτικής και ουσιαστική διαπραγμάτευση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό απαιτεί άλλη κυβέρνηση, ικανή να διαπραγματευθεί. Δηλαδή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς πιστεύει πια ότι φεύγει το μνημόνιο και η τρόικα. Αυτά θα φύγουν μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά».

Ερωτηθείς για τις διεθνείς επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον επονομαζόμενο και "Πάπα των φτωχών" και η παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και στο Κόμο -σε ένα τραπέζι όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αιρετική φωνή αμφισβήτησης των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη- είναι "χάντρες στο ίδιο κομπολόι". Την ώρα που στην Ελλάδα ο κ. Σαμαράς, βλάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας, καταφεύγοντας σε μια ακραία κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ολοένα και περισσότεροι -όχι μόνο φίλοι αλλά και αντίπαλοι- από το χώρο της πολιτικής αλλά και του οικονομικού κατεστημένου συνειδητοποιούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου