Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

"Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία"...

"Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία"...


Υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης, αναφέρει εφημερίδα...
Στην καταγραφή κάποιων θετικών ενδείξεων αλλά και στη σκιαγράφηση με ζοφερά χρώματα της κατάστασης που... επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα προχώρησε μέσα από...
ένα άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post!

«Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης», αναφέρεται στον υπότιτλο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο άρθρο επισημαίνεται: «Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως-όπως.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής.

Μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία. Την ίδια στιγμή 19 εκ. τουρίστες επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Όμως ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα. Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου