Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής


Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Υγεία όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες, ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948 στο Μοσχάτο και από πολύ νωρίς ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη μουσική. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Στην εφηβεία δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS".

Περισσότερο από μία δεκαετία εργάστηκε σ μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός με μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής όπως τους Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, με ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα και το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το δίσκο Οραματίζομαι σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.

Το 2013 οπότε διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι ο Αντώνης Βαρδής ξεκίνησε τη μάχη για τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου