Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ"


-Θα είναι αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς όταν επιστρέψει από το Βερολίνο;
Πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας!

Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε κάποιοι αναρωτιούνται αν ο Σαμαράς θα βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ όταν θα επιστρέψει από το Βερολίνο!

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις-κόλαφος επιτείνουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης την ώρα που μεγάλος αριθμός βουλευτών αμφισβητεί ανοιχτά τον ΕΝΦΙΑ!

Σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στο 42-45% και η ΝΔ στο 12-14%.

Εχουν δηλαδή μια διαφορά τουλάχιστον 30 ποσοστιαίων μονάδων!

Μιλάμε για την διάλυση του ιστορικού κόμματους που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την επέλαση του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία.

Την ίδια στιγμή στελέχοι και οπαδοί της ΝΔ συναντούν γεμάτα απόγνωση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί την τελευταία ελπίδα για μια ολόκληρη ιστορική παράταξη η οποία έγινε πλέον ένα μικρό ΠΑΣΟΚ με την οργή των ψηφοφόρων της να ξεχειλίζει.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τους Νικολά Σαρκοζί, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Καραμανλής που είναι γνώστης των πραγματικών δημοσκοπήσεων αλλά και των διαθέσεων του κόσμου ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα.

Ο πρώην πρωθυπουεγός εκτιμά πως σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα τολμήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο ιδιος πιστεύει ότι έρχεται ένας χειμώνας-κόλαση με την κυβέρνηση να ποντάρει την επιβίωσή της για μια ακόμη φορά στα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και στις έκτακτες-μόνιμες εισφορές.

Ο ίδιος κάνει λόγο για φορολογική καταιγίδα ενώ βλέπει στο πρόσωπο του Χαρδούβελη ένα κακέκτυπο του Στουρνάρα.

Οπως όλα δείχνουν πλησιάζει η (ιστορική) στιγμή που ένας ακόμη Καραμανλής θα επιστρέψει ως σωτήρας του τόπου...

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ΝΔ είναι το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα στο Νewpost o ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας και εξαιρετικός δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

-Εγώ δεν θα μαχαιρώσω τον Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη, ας το συνειδητοποιήσουν αυτό καλά ορισμένοι κύκλοι. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση...

Aυτό εξομολογείται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή ο πρώην πρωθυπουργός. Μέσα από την συγκεκριμένη διάψευση κατ΄αρχήν ο ίδιος ο Καραμανλής επιβεβαιώνει την ισχύ που διαθέτει-όπως είναι φυσικό- μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης θείος του.

Οταν λέει ότι δεν θα μαχαιρώσω τον Σαμαρά, παραδέχεται ότι έχει την δύναμη να το κάνει. Και η δύναμη αυτή του πρώην πρωθυπουργού απορρέει από τον συνωστισμό στελεχών και βουλευτών στο γραφείο του καθώς και τα επίμονα τηλεφωνήματα που δέχεται όλο αυτό το διάστημα για να βγει μπροστά.

Οσο για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην οποία κάποιοι θα επιθυμούσαν να τον "παρκάρουν" ο ίδιος θα πει xωρίς περιστροφές:

-Δεν καταλαβαίνω ποιοι και γιατί προωθούν τέτοιου είδους σενάρια. Το ξεκαθάρισα από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία της Δημοκρατίας...

Σχετικά με τα σενάρια τα οποία τον θέλουν αποστασιοποιημένο από το κόμμα αλλά και για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές τόνισε

-Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος εφ’ όσον το κόμμα μου με θέλει...

Aυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Καραμανλή να αποχωρεί από την πολιτική και να ιδιωτεύει.

Ο πρώην πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των απεγνωσμένων οπαδών του κόμματος.

Την ίδια στιγμή βράζει και η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις χθες Κυριακή στον Ελεύθερο Τύπο-την κάποτε ναυαρχίδα της ΝΔ-φιλοξενείται ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τον αγώνα του Προκόπη Παυλόπουλου κατά του ΕΝΦΙΑ!

Ο Παυλόπουλος πολυ πριν ψηφισθεί το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο είχει αποστείλει επιστολή στον Στουρνάρα με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό με την οποία τούς ανέλυε γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός. Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και στον Γκίκα Χαρδούβελη πριν ο σημερινός υπ. Οικονομικών ανέβει στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ.

«Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ.

-Ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες.

«Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα υποδείξει η κυβέρνηση. Ο δε καλπασμός του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία λειτουργεί σχεδόν διαλυτικά για το κόμμα.

Ο Καραμανλής όταν επιστρέψει θα παραλάβει στην κυριολεξία καμμένη γη.courdisto portocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου