Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

ΚΑΛΕ ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; ΑΝΤΕ ΜΗΠΩΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ...ΣΑΜΑΡΑΣ

Σε μία πολιτισμένη κοινωνία τα μέσα ενημέρωσης, που φυσικά δεν χρωστούσαν, δεν περίμεναν απο την κρατική διαφήμιση και δεν στηρίζονταν στον κρατικό κορβανά, θα έβγαιναν καθημερινά και θα ειχαν μετατρέψει τον κυβερνητικό θίασο, εξ αιτίας της στάσης του στο θεμα των περίφημων ανασκαφών, σε περιφερόμενα σούργελα.
Είναι η πρώτη φορά, που πρωθυπουργός χώρας, επιχειρεί με την βοήθεια των αθλιων μέσων ενημέρωσης, να εκμεταλλευθει ενα γεγονός -το εάν ειναι ή όχι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (που δεν είναι) δεν εχει καμμία σημασία, καθώς στην...προκειμένη περιπτωση ισχυει το δημοσιογραφικό "εάν η γνώμη μας δεν συμφωνεί με τα γεγονότα, τοσο το χειροτερο για τα γεγονότα"- για να εισπράξει πολιτικά και μάλιστα απο το βήμα της Διεθνους Εκθεσεως Θεσσαλονίκης.
Η ιστορική ειρωνία είναι πως ο πολιτικός εκείνος που εκμεταλλεύθηκε το κλίμα της εποχής, στην υποθεση της ονομασίας των Σκοπίων και έριξε μια νόμιμη κυβέρνηση ,αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επιχειρεί τώρα να εκμεταλλευθεί τον Μεγαλέξανδρο τον Μακεδόνα, για να...μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Ενα τσούρμο Ελληνες ραγιάδες, αντι να εχουν κατέβει στους δρόμους για τον ΕΝΦΙΑ, για το γεγονός οτι στην κυριολεξία τους φάγανε τις συντάξεις και τα σπιτια, για το γεγονός οτι βρίσκονται σε απόγνωση, καθονται ως αποχαυνομένες ..."σφίγγες"και παρακολουθούν το σόου των μίντια, με τα χρυσα στεφάνια και την ζωή των απίθανων αρχαιοκάπηλων που πηραν το...βιος του Σαμαρά....
Είναι αλλο ενα στοιχειο κορυφαίο μάλιστα εθνικής αποχαύνωσης. Οι Ελληνες ραγιάδες αδυνατουν να αποσυνδέσουν την ιστορική αλήθεια ή το ιστορικό ψέμα μια ανασκαφής απο την ακραία απευθυνόμενη σε κρετίνους κυβερνητική προπαγάνδα. Μάλιστα σε τέτοιο σημειο εχει φθάσει η αποχαυνωσή τους, που έχουν αρχίσει ορισμένοι και χαρακτηρίζουν μικρόψυχους τους Συριζαίους διότι λέει δεν αναγνωρίζουν το θαύμα αυτο της ανασκαφής που εγινε επι ημερών Σαμαρά.
Και δωστου τα σουρτα φέρτα της κας Περιστέρη των ανασκαφών στο Μαξιμου. Θεωρείται σοβαρή η προσέγγιση Μαξιμου-αρχαιολόγου ή μήπως μέσα στην απόγνωση το κυβερνητικο επιτελειο, ανακάλυψε οτι δεν ήταν μόνον ο Μεγαλέξανδρος στον τάφο, αλλά και πολλοι...συγγενείς του; Δεν υπαρχει ολιγη ντροπη και τσίπα;
Η αναγνώριση μιας μεγάλης ανακάλυψης, αποκάλυψης, αφορα όλους τους ραγιάδες ελληνες...Και πρέπει εαν ειναι ετσι, να την αναγνωρίσουν και να αισθανθούν το εθνικο δέος που προφανώς ,ειναι το μόνον που δεν εχει πουλήσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.
Αλλα και η μιζέρια, η δουλικότητα ,η απόγνωση ,τα αδιέξοδα, ειναι πάλι των Ελλήνων ραγιάδων και θα πρέπει κάποια στιγμη να δείξουν δυναμικότητα και κοινωνική αγανάκτηση...Πριν εκμεταλλευθούν την δουλική υποχωρητική στάση τους οι...αρχαιοκάπηλοι του μέλλοντος...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου