Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

ΗΠΑ: Κάλεσε τους συμμαθητές του για φαγητό και μετά τους πυροβόλησε


ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 14ΧΡΟΝΟΥ

Γραπτό μήνυμα με το οποίο καλούσε τους ανυποψίαστους συμμαθητές του σε φαγητό στην καφετέρια του σχολείου στο Μάρισβιλ της πολιτείας Ουάσινγκτον, είχε στείλει πριν το μακελειό, ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ο 14χρονος που πυροβόλησε 5 παιδιά, σκοτώνοντας δυο εξ αυτών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στις ΗΠΑ.


Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι ο Φράιμπεργκ είχε κανονίσει να συναντηθεί με τους «φίλους» του στην καφετέρια του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο 14χρονος έστειλε στα 5 παιδιά γραπτό μήνυμα στα κινητά τους, προτείνοντας τους να βρεθούν στην καφετέρια ώστε να φάνε όλοι μαζί το κολατσιό τους, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα 5 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, κάθονταν συγκεντρωμένα σε ένα τραπέζι της καφετέριας όταν ο Φράιμπεργκ έβγαλε το περίστροφο το οποίο είχε στο σακίδιό του και άνοιξε πυρ με ένα περίστροφο τύπου Berretta, το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα μέλος της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα δυο κορίτσια να χάσουν την ζωή τους και τα υπόλοιπα παιδιά να τραυματιστούν σοβαρά.

Η μαθήτρια Ζόι Γκαλάσο σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η συμμαθήτριά της Τζία Σοριάνο άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με βαριά τραύματα.

«Η Τζία είναι η όμορφη κόρη μας και τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν πόσο πολύ θα μας λείψει», δήλωσαν οι γονείς της άτυχης κοπέλας σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου.


Η μαθήτρια Σεϊλί Τσουτσουλνάσκιτ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο ακόμα θύματα, ο 15χρονος Άντριου Φραίμπεργκ και ο 14χρονος Νέιτ Χατς, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές είναι ξαδέρφια του ενόπλου, νοσηλεύονται ο πρώτος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δεύτερος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τα κίνητρα πίσω από τη στυγερή επίθεση του 14χρονου κατά των συμμαθητών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου