Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2014

Γάλλος παντρεύτηκε τη μητριά του


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ

Ένας άνδρας στη Γαλλία παντρεύτηκε την πρώην σύζυγό του πατέρα του, μετά από μια δικαστική μάχη που κράτησε αρκετούς μήνες.
Ο γάμος του 45χρονου Έρικ Χόλντερ και της πρώην μητριάς του Ελίζαμπεθ Λόρεντζ, 48 ετών, πραγματοποιήθηκε στο βόρειο- ανατολικό χωριό του Ντάμπο, κοντά στην πόλη Μετζ.

Ο πρώην σύζυγος της νύφης, ο πατέρας του Χόλντερ, ήταν ανάμεσα στους δεκάδες επισκέπτες που παρακολούθησαν την τελετή.

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει όλες τις ενώσεις μεταξύ θετών παιδιών και θετών γονιών. Ωστόσο, ένα δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του ζευγαριού. Η εισαγγελία ήταν αντίθετη με την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου στην περιοχή της Λορένης, αλλά αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.

Το ζευγάρι μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να στείλει επιστολή στο γραφείο του Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, για να λάβει ωστόσο ένα e-mail επιβεβαιώνοντας πως απαγορεύονται τέτοιοι γάμοι.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Λόρεντζ, δήλωσε: «Επιτέλους, έφτασε η μεγάλη μέρα». «Ελπίζω η ιστορία μας να είναι χρήσιμη και σε άλλα ζευγάρια που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν κάποια» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Και πρόσθεσε πως ο πρώην σύζυγός της «πάντα μας υποστήριζε» κατά τη διάρκεια της δικαστικής μάχης.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου