Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2014

Η αγάπη της Γιάννας για τον ΣΥΡΙΖΑ εκνευρίζει τη διαπλοκή


-Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ..."

«Δεν έχει πλάκα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αντισυστημική;», σχολίασε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. Δεν έχει πλάκα «ότι ένας άνθρωπος που είναι δισεκατομμυριούχος και ζει τη μισή ζωή του στο Γκστάαντ και την άλλη μισή στον Πύργο στο Λονδίνο και στο ενδιάμεσο κάνει μια βόλτα στην Αράχωβα για να ξεσκάσει, δηλώνει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα γιατί δεν τον φοβάται και δηλώνει αντισυστημική;».




«Απ’ ό,τι μαθαίνω, ο γιος της κάνει μεγάλη εκστρατεία στο Χάρβαρντ, με διάφορα άλλα φτωχόπαιδα των λαϊκών συνοικιών. Μάχονται για το κατώτατο εισόδημα και τη φτώχεια, σκληρά. Έχουν ταράξει το αμερικανικό κατεστημένο αυτοί οι αντισυστημικοί!», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «είναι ένα πρόσωπο που θέλει να παίζει στο νέο σκηνικό, διότι όταν έχεις δηλώσει πριν τις εκλογές ότι θα ψηφίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκάς σε κάποιου είδους πρόσβαση..."

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αδωνις επιτίθεται στην Αγγελοπούλου.

Ηταν ο ίδιος που είχε καταθέσει μια σκληρή ερώτηση για τα πεπραγμένα της κ. Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτούσε αν έχει γίνει επίσημος έλεγχος για τα ποσά που δαπανήθηκαν τότε και με ποιες διαδικασίες.

-Αν είναι γνωστό πού πήγαν τα 455 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ίσο με το έλλειμμα του Οργανισμού «Αθήνα 2004, το οποίο καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Και ακόμη, αν είναι αλήθεια ότι μόνο το 2000 ξοδεύτηκαν 2 δισ. δραχμές σε δεξιώσεις και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.


Αυτή η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη έγινε δεκτή με πανηγυρικό τρόπο από το Μεγάλο Κανάλι.

Σημειώνουμε ότι ερώτηση με το ίδιο θέμα είχαν υποβάλλει τον Αύγουστο του 2012 δέκα βουλευτές. Συγκεκριμένα οι : Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜΑΡ), Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης (ΝΔ), Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) ζητούσαν να πέσει φως στο σκάνδαλο της Αθήνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι δέκα βουλευτές ζήτησαν διερεύνηση με εξεταστική επιτροπή- ή οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, αφού το κόστος της Ολυμπιάδας αποδείχθηκε τετραπλάσιο του αρχικού. Απαίτησαν δε να λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και εκτός από έλεγχο νομιμότητας, να διενεργηθεί και έλεγχος σκοπιμότητας για όλα τα κόστη.

Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους τόσο ο κ. Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι 10 βουλευτές, όσο και ο κ. Μπόμπολας στοχοποιούν μια ζάπλουτη κυρία η για την ακρίβεια την σύζυγο ενός ζάπλουτου επιχειρηματία;

Σας θυμίζουμε σ΄αυτό το σημείο την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς του “ΠΗΓΑΣΟΥ”, τότε που ο κ. Μπόμπολας είπε όχι στα 200 εκατ. Ευρώ της κ. Αγγελοπούλου για να έλθει λίγα χρόνια αργότερα και να συζητά την πώληση της εταιρείας του με το “ευτελές” ποσό των μόλις 20 εκατ. Ευρώ-τόσα του έδινε ο κ Ψυχάρης, (ο τελευταίος βρήκε αναπάντεχη χείρα βοηθείας στο ομολογιακό δάνειο της Alpha Bank).

Μόνο που η κ. Αγγελοπούλου, δεν έχει πλέον κανένα λόγο να δαπανήσει την περιουσία που με τον ιδρώτα του προσώπου του απέκτησε ο σύζυγός της σε σαπάκια των εγχώριων ΜΜΕ.

Τουλάχιστο τώρα δεν έχει καμία όρεξη να εξαγοράσει ψοφοειδείς τίτλους εφημερίδων που δεν τις διαβάζουν ούτε καν οι εκδότες τους. Η ίδια ωρίμασε και το πιο σημαντικό: Mέσα από την ενασχόλησή της με το 2004 κατάφερε να έλθει σε επαφή με πανίσχυρους μηντιάρχες απ΄όλο τον κόσμο και η ίδια έχει πλέον άποψη για την αξία ενός ΜΜΕ. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν θάδινε εκ νέου 200 εκατ για να αγοράσει τον ΠΗΓΑΣΟ, τον ΔΟΛ, η τους τίτλους του κάθε αγωνιούντος εγχώριου μηντιάρχη.

Ακόμη και να την κλείσουν φυλακή εκείνη σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσει χρεοκοπημένα ΜΜΕ. Όσες ερωτήσεις κι αν κάνει ο κ. Γεωργιάδης, η ο εγχώριος βουκόλος βουλευτής κ. Τραπάκουλας, η σιδηρά κυρία δεν θα επανέλθει ως νέος Άγιος Λαυρεντιάδης για να μοιράσει τα ιμάτιά της σε φαληρισμένους μηντιάρχες.

Άλλωστε η στενή φιλία της με την κ. Αριάννα Χάφιγκτον- της γνωστής πετυχημένης ηλεκτρονικής εφημερίδας-της επιτρέπει να ακούει από πρώτο χέρι πολύτιμες συμβουλές επιβίωσης στον αδηφάγο κόσμο των ΜΜΕ.

Οι ερωτήσεις λοιπόν για το 2004 δύσκολα θα βρουν στόχο. Στο κάτω-κάτω σε περίπτωση που η υπόθεση φθάσει στην Δικαιοσύνη στα διπλανά έδρανα θα βρίσκεται όλος ο καλός κόσμος- των Σημίτη και Καραμανλή συμπεριλαμβανομένων. Και αν ο κ. Μπόμπολας δεν κόπτεται ιδιαίτερα για την τύχη του κ. Καραμανλή με τίποτε δεν θα ήθελε τον φίλο κ. Σημίτη να λογοδοτεί για τα ποσά που δαπανήθηκαν επί πρωθυπουργίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επρόκειτο για πρωτοφανή συμC4I.

Ποια άλλα θα μπορούσαν να είναι τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση του Mega στην κ. Αγγελοπούλου;

Μήπως η φημολογία της στενής σχέσης της κ. Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας λόγος μια και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μπόμπολα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Μόνο που η ίδια η κ. Αγγελοπούλου έχει διαψεύσει την όποια εμπλοκή της στην Κουμουνδούρου- αν εξαιρέσει κανείς την νεανική τρέλα του γιου της ο οποίος πίστεψε προς στιγμή πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μετουσίωση του Τσε Γκεβάρα (ο οποίος στην αλά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή του αγωνιά για τις επενδύσεις της ελληνικής Deutsche Aeolia!).



H φημολογούμενη σχέση της Γιάννας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αιτία πολέμου για τον Ομιλο Μπόμπολα.

Σας φρεσκάρουμε την μνήμη θυμίζοντάς σας την σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ για το δάνειο στο ΜΕΓΚΑ και την επίθεση στον Γιάννη Πρετεντέρη.

Τότε είχε απαντήσει η οικογένεια μέσω του ΕΘΝΟΥΣ>

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη και τις αξίες της κοινωνίας επίθεση στην «Πήγασος» και στην οικογένεια Μπόμπολα με στόχο «την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την υπονόμευση επιχειρήσεων.»

Στη σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ανυπομονεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, γίνεται αναφορά και στη λίστα Λαγκάρντ για την οποία κατά την εταιρία «ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να εκδώσει πόρισμα.»

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις», αλλά στη Δικαιοσύνη και «όχι στα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρείται να στηθούν.».

Ακολουθεί η απάντηση της εταιρείας όπως δημοσιεύεται στο Έθνος: «Με τρόπο που δεν συνάδει με τους βασικούς δημοκρατικούς κανόνες επιχειρούνται με ανεύθυνες και επικίνδυνες μεθοδεύσεις η στοχοποίηση της ενημέρωσης, η ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και η υπονόμευση επιχειρήσεων, οι οποίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παραμένουν ζωντανές, διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανακοίνωση που προδίδει διάθεση όχι μόνο χειραγώγησης, αλλά εξαφάνισης δημοσιογράφων και ΜΜΕ, δεν στοχοποιεί μόνο τον «ΠΗΓΑΣΟ» και το MEGA αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο κεντρικός σχολιαστής του σταθμού, Γιάννης Πρετεντέρης. «Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2013, η οποία αναφέρει: «...Ο κ. Πρετεντέρης απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα. Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα...».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη. Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Γνωρίζει άραγε (σ.σ.: ο κ. Πρετεντέρης) αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται, μεταξύ πολλών άλλων, και ο "βασικός μέτοχος" του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς κι αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;»... Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδώσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα διά της νομίμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρείται να στηθούν. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων». «Ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι η "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε." σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;» είναι το έτερο ερώτημα που απευθύνει δημοσίως το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο. Με ακόμη μία διαστρέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGΑ, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για την αντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του. Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμενων... 98 εκατομμυρίων ευρώ. Η απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» δίνει πλήρεις εξηγήσεις: «Η "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε." δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνο 8,5 εκατομμύρια - με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ». Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται. Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό «Economist» επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεων. Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτόν τον πειρασμό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ», χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης. Η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται..."
courdisto portocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου