Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΠΤΑΧΡΟΝΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 202 ΔΟΝΤΙΑ!


Ένα επτάχρονο κορίτσι από την πόλη Gurgaon της Ινδίας παραπονιόταν στην μητέρα του για φοβερούς πόνους και πρήξιμο στο στόμα. Η μητέρα της μικρής,
που είναι επιχειρηματίας, οδήγησε την κόρη της στον στοματολόγο - γναθοχειρουργό...Ajoy Roychoudhary στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών στο Νέο Δελχί.


Ο γιατρός έμεινε έκπληκτος όταν στην ακτινογραφία που έκανε στην επτάχρονη Ινδή είδε να αναπτύσσονται μέσα στα ούλα της 202 δόντια!



Η μικρή υπεβλήθη σε δίωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των περιττών δοντιών της και ο γιατρός δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ένα λάθος θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνιμη παραμόρφωση στην ασθενή.

Η επτάχρονη είναι τώρα υγιής και μπορεί να μασάει την τροφή της κανονικά, ενώ συγγενείς της δήλωσαν ότι η οικογένεια της μικρής είναι απόλυτα ικανοποιημένη και ευγνώμων για την επιτυχημένη επέμβαση.

Η περίπτωση της επτάχρονης Ινδής ονομάζεται σύνθετο οδόντωμα και εμφανίζεται στην περίοδο ανάπτυξης της οδοντοφυΐας , δηλαδή συνήθως στις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου