Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014

Ισπανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας...


... για τα "δώρα" που πήρε ο πρώην σύζυγός της...


Την παραίτησή της υπέβαλε την Τετάρτη η υπουργός Υγείας της Ισπανία Άννα Μάτο μετά τη...
δικαστική απόφαση που την εμφανίζει να έχει ωφεληθεί από παράνομες συμφωνίες που έκανε ο πρώην σύζυγός της την περίοδο που ήταν δήμαρχος σε προάστιο της Μαδρίτης.
Πρόκειται για την υπόθεση Gürtel με μίζες που δόθηκαν για την ανάθεση έργων από έξι περιφερειακές κυβερνήσεις του κυβερνώνοντος Λαϊκού Κόμματος την περίοδο 1999-2009.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που διεξήχθη από τον δικαστή Πάμπλο Ρουζ υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να οδηγηθούν στο δικαστήριο 43 άτομα.

Ανάμεσά τους τρεις πρώην ταμίες του Λαϊκού Κόμματος και ο Χεσούς Σεπουλβέδα, ο πρώην δήμαρχος του προαστίου Ποζουέλο ντε Αλαρκόν της Μαδρίτης και πρώην σύζυγος της Άννα Μάτο.

Αν και η πρώην πλεόν υπουργός Υγείας δεν έχει κατονομαστεί ως ύποπτη, ο δικαστής κατέληξε ότι «ωφελήθηκε μόνη ή μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της» από τις διακοπές, τις πληρωμές σε μετρητά και τα άλλα δώρα που δόθηκαν στον πρώην σύζυγό της.

Η ίδια η Μάτο στη δήλωσή παραίτησης αναφέρει ότι «υποχρεώθηκα να το κάνω προκειμένου να μην βλάψω την κυβέρνηση ή το κόμμα».

Η πίεση στην Μάτο ήταν αυξημένη προκειμένου, όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, να μην φωτογραφηθεί δίπλα-δίπλα με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στη συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο τα νέα μέτρα κατά της διαφθοράς.

Η πρώην υπουργός Υγείας ήταν μια από τις υπουργούς με τη χαμηλότερη δημοτικότητα κυρίως λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση της Ισπανίδας νοσοκόμας που μολύνθηκε με Έμπολα αφού πρώτα φρόντισε δύο ηλικιωμένους ιεραπόστολους που έχασαν τη ζωή τους από τον ιο σε νοσοκομείο της Μαδρίτης...
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου