Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2014

OI XΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...




Πες μου το φορολογικό σου σύστημα να σου πω αν θα 'χεις επενδύσεις. Ουδέν αληθέστερο τούτου, αφού, ως γνωστόν, όλες οι εταιρείες πλέον πριν επενδύσουν
σε κάποια ξένη χώρα ως σημαντικότερο κριτήριο για το τι θα πράξουν, θεωρούν τη...φορολογική βεβαιότητα και όχι, όπως λένε, το τελικό ύψος της φορολογίας.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Deloitte, τα πιο προβληματικά φορολογικά συστήματα έχουν Πολωνία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Το σημαντικότερο πρόβλημα κάθε φορολογικού συστήματος που τελικά διώχνει τις εταιρείες, τις επενδύσεις, τα φορολογικά έσοδα και τις νέες θέσεις εργασίας είναι η αβεβαιότητα για τη μορφή που θα έχει το φορολογικό σύστημα στο μέλλον. Οι δύο σημαντικότεροι λόγοι που προκαλούν τη φορολογική αβεβαιότητα, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι οι συχνές αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας και αμφισημίες, αδυναμίες και αλλαγή απόψεων από τη φορολογική διοίκηση.
Το μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την επίλυση μιας φορολογικής διαφοράς είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Το ελληνικό φορολογικό σύστημα θεωρείται από τους επικεφαλής των περίπου χιλίων εταιρειών που απάντησαν στην έρευνα ως ένα από τα πιο προβληματικά στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου