Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

Ο Πούτιν για την κρίση και τον έρωτά του


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Σε εξωγενείς παράγοντες απέδωσε την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τη Δύση ότι συμπεριφέρεται σαν αυτοκρατορία και ότι «υψώνει τείχη», ενώ προέβλεψε ότι η...δυσμενής κατάσταση για τη χώρα του θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια στη χειρότερη περίπτωση.


«Περνάμε μια δύσκολη περίοδο», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, δεχόμενος 53 ερωτήσεις από 38 Ρώσους και ξένους δημοσιογράφους.

«Η οικονομία σαφώς θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Θα γίνουμε ισχυρότεροι στη διεθνή αρένα και την παγκόσμια οικονομία» υπογράμμισε ο Πούτιν, που εξήγησε ότι η ανάκαμψη είναι «αναπόφευκτη» κατ' αρχάς διότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και «αναπόφευκτα θα αυξηθούν οι τιμές στην ενέργεια». Παρότι ενέκρινε τη στρατηγική της κεντρικής τράπεζας της χώρας, άφησε και μια μικρή αιχμή κριτικής για τους χειρισμούς της.

«Η κεντρική τράπεζα δεν πρέπει να λησμονεί τις ευθύνες της», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ίσως θα έπρεπε να έχουμε πάρει νωρίτερα κάποιες αποφάσεις, ωστόσο η στρατηγική της κεντρικής μας τράπεζας είναι η κατάλληλη. Η Κεντρική Τράπεζα δεν θα εξαντλήσει απερίσκεπτα τα αποθεματικά της». «Η αύξηση του κεντρικού επιτοκίου έγινε για να διασφαλιστεί η μακροοικονομική σταθερότητα και αυτό ήταν σωστό, επειδή εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια υγιή οικονομία, βασιζόμενοι στην μακροοικονομική σταθερότητα. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να πω με αισιοδοξία πως αργά η γρήγορα θα έχουμε και πάλι μια θετική τάση στην οικονομία μας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την «τιμωρητική επιχείρηση» την οποία εξαπέλυσε το Κίεβο κατά των φιλορώσων ανταρτών στην Aνατολική Ουκρανία, αλλά και τη Δύση που συμπεριφέρεται σαν αυτοκρατορία

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τους πολίτες ότι υπό τις πιο δυσμενείς συνθήκες θα χρειαστούν δύο χρόνια για να βγει η Ρωσία από τη νομισματική κρίση και τους προετοίμασε ότι είναι πολύ πιθανό η ρωσική κυβέρνηση να αναγκαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέτρα που είχαν επιτυχία το 2008» εξήγησε, διαβεβαιώνοντας ότι τα κοινωνικά προγράμματα για την αύξηση των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα διατηρηθούν. Δεν απέκλεισε, όμως, τη μείωση ορισμένων κοινωνικών δαπανών.



Εξομολογήθηκε τον έρωτά του

Εν μέσω διευκρινίσεων για τη νομισματική κρίση στη Ρωσία, ο Πούτιν κατάφερε να αφήσει άφωνο το ακροατήριό του, εξομολογούμενος δημοσίως ότι είναι ερωτευμένος. Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τη συζήτηση που είχε με «έναν Ευρωπαίο φίλο, έναν μεγάλο ηγέτη», ο οποίος τον ρώτησε τον περασμένο χρόνο εάν είναι ερωτευμένος.

«Του απάντησα: ''δηλαδή;''» συνέχισε ο Πούτιν. «Μου λέει: ''αγαπάς κάποια;''. Του απαντώ ''ναι''. ''Και εκείνη σ' αγαπάει;''. ''Ναι''. ''Ε τότε μια χαρά''», κατέληξε ο Πούτιν, λέγοντας, μην ανησυχείτε, όλα είναι πολύ καλά. Παρότι δεν ανέφερε το όνομά της, ο νους όλων πήγε αυτομάτως στην πρώην Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής και νυν πολιτικό, Αλίνα Καμπάγεβα.

Οι φήμες για ειδύλλιο μεταξύ τους κυκλοφορούν χρόνια και θεωρείται ότι εκείνη ήταν ο λόγος που ο Πούτιν χώρισε τη Λουντμίλα ύστερα από 30 χρόνια γάμου. Λίγο καιρό πριν η Καμπάγεβα είχε δηλώσει ότι έχει γνωρίσει τον άνδρα τον οποίο θέλει να παντρευτεί και μάλιστα να κάνει μαζί του παιδιά.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου