Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

Οι... νεόπτωχοι ολιγάρχες


ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ & ΑΛΙΣΕΡ ΟΥΣΜΑΝΟΦ

Μπορεί τα «πετροδολάρια» να αντέχουν ακόμα και η... μόδα των σεΐχηδων να (εξακολουθεί να) κινεί τα νήματα στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο, αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, τα μαντάτα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους Ρώσους μεγιστάνες
Ελέω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο...
ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς και εκ των μεγαλομετόχων της Αρσεναλ, Αλισέρ Ουσμάνοφ ταρακουνήθηκαν συθέμελα μετά την κατακόρυφη πτώση που πήρε το ρούβλι.

Αν η κρίση συμπαρασύρει και τις ομάδες τους, αναμένεται να φανεί τους επόμενους μήνες, ωστόσο δεν είναι και μικρό πράγμα να χάνει κάποιος 450 εκατομμύρια δολάρια (366,568 εκατ. €) και 809 εκατομμύρια δολάρια (658,914 εκατ. €) αντίστοιχα μέσα σε 48 ώρες. Οσο βαθύπλουτος κι αν είναι κάποιος. Οσο και αν τέτοια ποσά μοιάζουν με... ψίχουλα σε σχέση με τις μυθικές περιουσίες τους.

Και όσο «βυθίζεται» το νόμισμα της Ρωσίας, άλλο τόσο θα παίρνουν την κατιούσα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς «έπεσε» στα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια (10,4 δισ. €) όντας (πλέον) ο 14ος πλουσιότερος Ρώσος και Νο133 στη λίστα του Forbes. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τον περασμένο Απρίλιο η περιουσία του έφτανε τα 14,6 δισ. δολάρια (11,88 δισ. €), ήταν ο 5ος πλουσιότερος Ρώσος και νούμερο «50» στο Forbes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου