Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014

«Χρηματίζοντας» ψεκασμένους (μόνο!)...


«Και απομένουν οι βουλευτές του Καμμένου, που δέχονται βροχηδόν προτάσεις εξαγοράς. Η τελευταία, μάλιστα (στον Χαϊκάλη) είναι από πρώην (;) δεξί χέρι του ίδιου του Καμμένου!»…

Γιώργος Καρελιάς

Τώρα είναι ο ηθοποιός και βουλευτής (του Καμμένου) Χαϊκάλης. Τον οποίο πήγε να εξαγοράσει ένας μέχρι πρότινος συνεργάτης του Καμμένου και...
βασικός μάρτυρας υπεράσπισης (του Καμένου) σε δίκη με αντίδικο τον αδελφό του Γιώργου Παπανδρέου!

Αμέσως μετά πετιέται στον αέρα το όνομα της βουλευτίνας (του Καμμένου) Κουντουρά. Το πέταξε η άλλη βουλευτίνα (του Καμμένου) Κόλλια-Τσαρουχά!

Θα περιμένουμε τους εισαγγελείς να μας πουν τι έγινε, αν έγινε, από την ποινική πλευρά. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα, οφθαλμοφανή άλλωστε, πολιτικά συμπεράσματα.

Η Βουλή έχει 300 βουλευτές. Αριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώους, δεξιούς, ακροδεξιούς, φασίστες. Εχει και μια ιδιαίτερη κατηγορία: τους βουλευτές του Καμμένου. Ο ίδιος και ένιοι εξ αυτών διεκδικούν επαξίως τον τίτλο του «ψεκασμένου». Πίσω από κάθε γεγονός βλέπουν και μια συνωμοσία: πότε των Γερμανών και των Αμερικανών, πότε των Εβραίων και των Τούρκων, πότε των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών.

Το ερώτημα είναι εύλογο: πώς γίνεται και ουδείς βουλευτής από άλλον πολιτικό χώρο έχει δεχθεί πρόταση για χρηματισμό; Γιατί τα «ύποπτα κέντρα» επιλέγουν βουλευτές μόνο του Καμμένου;

Μια απάντηση είναι ότι όλοι οι άλλοι είναι αμέμπτου ηθικής και δεν δέχονται. Μια άλλη είναι ότι τα παίρνουν, το βουλώνουν, αλλά και δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο. Δηλαδή, πιάνουν κορόιδα τους όσους τους εξαγοράζουν!

Και απομένουν οι βουλευτές του Καμμένου, που δέχονται βροχηδόν προτάσεις εξαγοράς. Η τελευταία, μάλιστα (στον Χαϊκάλη) είναι από πρώην (;) δεξί χέρι του ίδιου του Καμμένου!

Ο τίτλος του «ψεκασμένου» δεν αρκεί για να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Υπάρχει και κάτι άλλο. Το κόμμα αυτό φυλλορροεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είτε το αφήνουν εκτός Βουλής είτε το φέρνουν στο όριο του 3%. Και η πόλωση δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Αν πάει έτσι στις εκλογές, όλοι αυτοί σε ενάμισι μήνα θα αποτελούν μια απεχθή ανάμνηση.

Κάτι, λοιπόν, πρέπει να γίνει. Κάτι άλλο. Κάποιος να τους «καταδιώξει». Κάποιος να τους «δωροδοκήσει». Να δημιουργηθεί ντόρος, να πάμε στις εκλογές με τη συνωμοσιολογία να κυριαρχεί. Μπας και διασωθούν.

Αυτό είναι το σκηνικό που προσπαθεί να στήσει ο Καμμένος, για να μην περιπέσει στην πολιτική αφάνεια. Το χειρότερο είναι άλλο. Ότι η «αριστερά της εξουσίας» υιοθετεί, αμέσως και ασμένως, κάθε καταγγελία των ψεκασμένων. Υπάρχει και χειρότερο: τους θέλει συμμάχους και συγκυβερνήτες!

Αντε με το καλό. Μόνο που ο Τσίπρας, ο Παπάς και ο Σκουρλέτης, που αμέσως και ασμένως υιοθετούν τις καταγγελίες, πρέπει να προσέχουν. Οι ψεκασμένοι σύμμαχοί τους δεν το έχουν σε τίποτα κάποια στιγμή να παγιδεύσουν και να καταγγείλουν και τους ίδιους…

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου