Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

Διεθνή ΜΜΕ: Ακόμη και οι συντηρητικοί ...


...«βλέπουν» πίσω από την προπαγάνδα...

Δεν υπάρχει εφημερίδα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο, που να μην βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι...
προ των πυλών για να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα.
«Οι ηγέτες της Ευρώπης πρόδωσαν την... Ελλάδα. Η χώρα θυσιάστηκε προκειμένου η ΕΕ να αγοράσει χρόνο, όπως οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες». Καταπέλτης η λονδρέζικη εφημερίδα Daily Telegraph αποτιμώντας την κατάσταση στην Ελλάδα. «Τα γεγονότα ενίσχυαν την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα υπέμεναν ήσυχα για μια δεκαετία την αποικιακή μεταχείριση και τη δουλεία του χρέους. Όπως έχουν τα πράγματα, το πιο πιθανό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στα τέλη Ιανουαρίου ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας».
Η βρετανική εφημερίδα, που μόνο αριστερή δεν μπορεί να θεωρηθεί, σημειώνει ότι «η Ελλάδα υποβλήθηκε σε ένα ανεφάρμοστο οικονομικό πείραμα, σε πείσμα των γνωστών οικονομικών επιστημών και κανόνων. Η σοσιαλδημοκρατία αποδείχτηκε ανίκανη να αρθρώσει οποιαδήποτε κριτική λόγω της υποταγής της στην πολιτική ομερτά της ΟΝΕ. Τα άλλοτε μεγάλα κόμματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας έχουν γίνει φορείς επιβολής των αντιδραστικών πολιτικών και απολογητές της μαζικής ανεργίας. Γι ‘αυτό πέφτει στους επαναστάτες το καθήκον να γίνουν ο καταλύτης της οργής που σιγοβράζει. Επιτέλους, οι ηγέτες της Ευρώπης μπορεί να βρήκαν τον αντίπαλό τους στο ψυχρό σαν πάγο πρόσωπο του κ. Τσίπρα» υπογραμμίζει η Daily Telegraph.
Δεν υπάρχει εφημερίδα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο, που να μην βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών για να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα. Οι Financial Times στην ηλεκτρονική γερμανική τους έκδοση,που κάθε άλλο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι,κάνουν λόγο για «ένα φάντασμα που στοιχειώνει στη ζώνη του Ευρώ τα Χριστούγεννα». Η οικονομική εφημερίδα αν και στηρίζει ανεπιφύλακτα την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς συνδέεται με εκείνα τα βρετανικά επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επιθυμούν στενότατους δεσμούς με τη Γερμανία, δεν διστάζει να πεί τα πράγματα με το όνομά τους: «Οσο οι ισχυρές χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης εξακολουθούν να φέρονται στους εξαθλιωμένους γείτονές τους όπως ο …τσιγγούνης Σκρουτζ στην Χριστουγενιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, τότε ολόκληρη η ΕΕ απειλείται να βυθιστεί στο σκοτάδι και την απόγνωση. Χωρίς θεμελιώδεις αλλαγές στη δομή του κοινού νομίσματος, η ζώνη του ευρώ απειλείται μακροπρόθεσμα με ένα ζοφερό μέλλον. Η Ελλάδα είναι μόνο το πνεύμα που μας θυμίζει από καιρού εις καιρόν ότι αυτή η κοινότητα θα τελειώσει καταστροφικά» γράφουν οι Financial Times.
«Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ήττα της λιτότητας στην ΕΕ»
Η ιταλική εφημερίδα ότι La Stampa θέτει πολύ παραστατικά το διακύβευμα των εξελίξεων στην Ελλάδα: Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στην Ελλάδα, η πολιτική της λιτότητας θα έχει αποτύχει σε όλη την Ευρώπη».
Η προειδοποίηση της ιταλικής εφημερίδας, συμφερόντων Ανιέλι, απηχεί άλλωστε το κλίμα που υπάρχει πλέον και σε ένα σημαντικό τμήμα της οικονομικής ελίτ τόσο στην Ιταλία,όσο και στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Οι Ιταλοί βιομήχανοι βλέπουν καθαρά πλέον ότι tο ευρώ είναι γερμανικό, είναι όπλο στα χέρια του Βερολίνου για την καθυπόταξη των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Για αυτό άλλωστε και όλη η αντιπολίτευση στην Ιταλία θέλει την έξοδο από το ευρώ, αφού παραμονή στην Eυρωζώνη σημαίνει ταυτόχρονα αναπότρεπτη υποταγή στις εντολές της Γερμανίας. Μέσα ή έξω από το ευρώ; Σε αυτό το δίλημμα οι οικονομικές ελίτ της Ιταλίας και της Γαλλίας είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν πολύ γρήγορα, με δεδομένο ότι η Γερμανία αρνείται να αλλάξει πολιτική.
Η γερμανική Die Welt διατυπώνει την άποψη της γερμανικής οικονομικής ελίτ πολύ ωμά : «Η όμορφη ιστορία της Μέρκελ & Co για τη διάσωση των κρατών από την κρίση και για μια νέα σταθερότητα της ζώνης του ευρώ,παρέμεινε ένας μύθος. Οι Ευρωπαίοι πρέπει τώρα να αποφασίσουν: είτε να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, παρά τη μεταρρυθμιστική κόπωση, τα κόλπα στο δημοσιονομικό προγραμματισμό,την πολιτική κρίση και ένα νέο κούρεμα ή να τραβήξουν το φρένο έκτακτης ανάγκης. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου