Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2014

Δέκατη διαδήλωση κατά του Ισλάμ στη Δρέσδη


Τουλάχιστον 17.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη δέκατη κατά σειρά διαδήλωση κατά του Ισλάμ στη Δρέσδη. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι διαδηλωτές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα εναντίον του «εξισλαμισμού της Δύσης».
Απέναντί τους, τουλάχιστον 4.000...αντιδιαδηλωτές (έναντι 6.000 την περασμένη Δευτέρα) ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της συμμαχίας «Δρέσδη χωρίς Ναζί» σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) από την αστυνομία.

Άλλοι 400 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης σε μία εκκλησία της πόλης αυτής στην ανατολική Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια προσευχή για την οικουμενική ειρήνη, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Την περασμένη Δευτέρα το κίνημα που οργανώνει τις διαδηλώσεις αυτές, οι «Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) είχε καταφέρει να κατέβουν 15.000 άνθρωποι στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σαξονίας.

Ο προτεστάντης επίσκοπος της Σαξονίας, Γιόχεν Μπολ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα μέλη του κινήματος Pegida αναζητούν τρόπους για να «εκμεταλλευτούν τα σύμβολα του χριστιανισμού και μία χριστιανική παράδοση σε ένα πολιτικό σκοπό».

Απόψε επίσης 12.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας (νότια) εναντίον της Pegida.

Σήμερα εξάλλου, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Couragiert, ο πρώην καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γκέρχαρντ Σρέντερ τάχθηκε υπέρ μίας «επανάστασης των τίμιων πολιτών» επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2000 έπειτα από τον εμπρησμό μιας συναγωγής στο Ντίσελντορφ (δυτικά).
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου