Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

OI KATOIKOI THΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΗ - ΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...






Έντεκα Σωματεία και Σύλλογοι κάθε μορφής, ο Δήμος Πλατανία Χανίων, Κρήτης και 1.123 κάτοικοι και από όλους τους νομούς της Κρήτης ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην γίνει στους τέσσερις ...
νομούς της Κρήτης «το φαραωνικό», όπως το χαρακτηρίζουν, αιολικό-αντλητικό-υδροηλεκτρικό συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρεία «Υδροαιολική Αιγαίου».


Οι φορείς και οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που εγκρίθηκαν για την κατασκευή σε όλους τους νομούς της Κρήτης του επίμαχου αιολικού-αντλητικού-υδροηλεκτρικού συστήματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι για το επίμαχο έργο θα κατασκευαστούν ταμιευτήρες χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων μ3 οι οποίοι θα γεμίζουν και από νερό γεωτρήσεων.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του επίμαχου έργου παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, καθώς θα βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωή των κατοίκων της Κρήτης.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων δεν προηγήθηκε. όπως επιβάλλει η νομοθεσία, η έγκριση προγράμματος ανάπτυξης υδάτινων πόρων και σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Κρήτης.

Τέλος, σημειώνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παραβιάζεται η δασική και οικιστική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου