Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

Κενή αναμένεται να μείνει η θέση 5ου αντιπροέδρου της Βουλής...

Και ο Κώστας Ήσυχος, στο Πεντάγωνο...

Κενή αναμένεται να μείνει κατά πάσα πιθανότητα, η θέση πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής που σύμφωνα με τον Κανονισμό προέρχεται από...
τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω της "Χρυσής Αυγής".

Όπως και στην προηγούμενη Βουλή, η Χρυσή Αυγή αναμένεται να προτείνει έναν από τους βουλευτές της για τη θέση του Ε΄ αντιπροέδρου, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πρόταση θα καταψηφιστεί στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή, εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα τηρήσουν όμοια στάση με εκείνη που είχαν τηρήσει στην προηγούμενη Βουλή.

Οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των αντιπροέδρων της Βουλής, που θα ξεκινήσουν αφού προηγουμένως έχει εκλεγεί νέος πρόεδρος της Βουλής, διεξάγονται με ξεχωριστές ψηφοδόχους για κάθε αξίωμα και τα μέλη του προεδρείου εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία. Για την ανάδειξη αντιπροέδρου απαιτείται πλειοψηφία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 βουλευτές, αριθμό που θεωρείται απίθανο να συγκεντρώσει η Χρυσή Αυγή.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, «τo Πρoεδρείo της Boυλής εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς».

Ειδικότερα, από τα μέλη του Προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ).
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΧΑ).

Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΠΟΤΑΜΙ).

Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Ο Κώστας Ησυχος στο υπουργείο Αμύνης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, θα προστεθεί στην ομάδα Καμμένου-Τόσκα, στο Πεντάγωνο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου