Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

Τσίπρας: Δεν θα επαληθεύσουμε τις Κασσάνδρες...



Δεν πρόκειται να επαληθεύσουμε τις Κασσάνδρες, τόνισε κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας."Δεν θα πάμε σε αμοιβαία καταστροφική ρήξη. Δεν θα συνεχίσουμε ομως την καταστροφή. Θα...

διαπραγματευτούμε", πρόσθεσε.
Και δηλωσε, πως, "είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας", ενώ μερικές από τις προτεραιότητες της, ειναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά και της ανθρωπιστικής κρίσης. «Ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη στήριξης της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει, καθώς και της μείωσης του χρέους. «Είμαστε έτοιμοι με ρεαλιστικές προτάσεις για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων», ανέφερε.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τσίπρας ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση που ανέδειξε με την ψήφο ο λαός έχει μπροστά εξαιρετικά δύσκολο έργο, στην αποκατάσταση της διεθνούς υπόστασης της χώρας, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και των δημοκρατικών θεσμών, του αισθήματος δικαίου στον λαό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση. Δεν περιμένουν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη τη δραματική οικονομική κατάσταση, αλλά έχουν προσδοκία και απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει άλλες εξαρτήσεις ούτε άλλο αφεντικό πέρα από τους ίδιους τους πολίτες, ενώ τόνισε πως "θέλουμε να συγκρουστούμε με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα πεδία"...

«Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές. Ερχόμαστε για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται», συμπλήρωσε. Ζήτησε ακόμη «να κάνουμε παρελθόν το κράτος πελάτη, τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις λίγων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», ενώ ανέφερε ακόμη ότι «η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν».


Ζήτησε επίσης «να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην αλαζονεία, να αποφεύγονται οι σπατάλες, τα φαινόμενα διαφθοράς. Ο λαός μας υποφέρει και απαιτεί σεβασμό, να ματώσουμε προκειμένου να τον υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου