Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

Τι είναι πολιτική;...



«Πολιτική είναι να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκα» οι αντίπαλοί σου πριν τις εκλογές σου, και να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκα» οι υποστηρικτές σου μετά τις εκλογές»…

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι η πολιτική. Είναι η πολιτική η τέχνη των τεχνών, όπως την όρισε ο Αριστοτέλης, είναι η...
τέχνη του εφικτού, η διαχείριση των συμβόλων, ένας αναίμακτος πόλεμος ή κάτι άλλο;

Πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι έχουν δώσει τον ορισμό τους για την πολιτική, οπότε θα επιχειρήσω κι εγώ -ο ταπεινός- να δώσω τον δικό μου ορισμό για την πολιτική στη σημερινή Ελλάδα.

Πριν από τις εκλογές, το γαλλικό περιοδικό «L’Express» χαρακτήρισε «μαλακα» τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Μαλακα» χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να ζητάει την απόλυσή του από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο χαρακτηρισμός «μαλάκας» ενόχλησε πολύ τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, πριν τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές -και τη μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας-, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το πρωτοφανές και δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να τον λένε «μαλάκα» οι δικοί του.

Πολιτική είναι να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκα» οι αντίπαλοί σου πριν τις εκλογές σου, και να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκα» οι υποστηρικτές σου μετά τις εκλογές.

(Στη φωτογραφία, ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που δηλώνει σε στημένη συνέντευξη πως αισθάνθηκε ότι θα νικήσει στις εκλογές. Μαλακας με περικεφαλαία.)...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου