Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2015

Διπλό ραντεβού Τσίπρα με Γιούνκερ - Ολάντ την Τετάρτη


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


Μπαράζ διεθνών επαφών ξεκινά η ελληνική κυβέρνηση με στόχο να αναζητήσει συμμάχους, τόσο για μια επωφελή λύση για το χρέος, όσο και στο να υπάρξει «γέφυρα» με σκοπό την χαλάρωση των όρων του προγράμματος. 
Όπως έγινε γνωστό...το βράδυ του Σαββάτου, ο κ.Τσίπρας θα έχει την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούγκερ, έγινε απόψε γνωστό.

Ετσι , το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την ερχόμενη εβδομάδα, διαμορφώνεται ως εξής: Την Δευτέρα ο κ . Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κύπρο και την Τρίτη τη Ρώμη, όπου θα συνατνηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Ττην Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για τις συναντήσεις του με τον κ. Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάν.

Σημειώνεται πως ο Aνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, αποδέχθηκε πρόσκληση του πρωθυπουργού και θα επισκεφθεί τη χώρα μας, την 11η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης μετέβη χθες στο Παρίσι και θα έχει σήμερα συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα με τον Γάλλο ομολόγό του, Μισέλ Σαπέν, μετά από αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο αρχικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου