Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ


Την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών - χωρίς επίσκεψη στο ΙΚΑ και με την έκδοση ταυτότητας πληρωμής, κατά τα πρότυπα της εφορίας - εγκαινιάζει ο διοικητής του Ταμείου Ρ. Σπυρόπουλος στις...
8 Απριλίου. Τα βήματα για την e - ρύθμιση, όπως σημειώνει στην "Ημερησία" ο Ρ. Σπυρόπουλος, θα είναι δύο:
- Στις 2 Απριλίου το ΙΚΑ θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία της ηλεκτρονικής καρτέλας οφειλέτη. Κάθε οφειλέτης, με τους κωδικούς της εφορίας, θα μπορεί να "βλέπει" on line τις οφειλές του (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) και όλες τις δυνατότητες αποπληρωμής τους με βάση τις προσφερόμενες εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων (έως 100) που θα επιλέγει.
- Από τις 8 Απριλίου ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για τη ρύθμιση την οποία επιλέγει, εκτύπωσης της ταυτότητας πληρωμής της πρώτης δόσης και παρακολούθησης της όλης διαδικασίας.
Στόχος της διοίκησης του ΙΚΑ είναι να διευκολύνει, μέσω της ηλεκτρονικής ρύθμισης, την ένταξη περισσότερων οφειλετών και να επιταχύνει την είσπραξη εσόδων τα οποία χρειάζεται για την "κάλυψη" των αυξημένων υποχρεώσεων για πληρωμές συντάξεων και άλλων υποχρεώσεων.
Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου