Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

Πως σχολίασε η Μέρκελ τις μεταρρυθμίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης...


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν
βαθμό ευελιξίας σε ό,τι αφορά τις...μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, όμως πρόσθεσε ότι «το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα». «Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί και πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψή της στο Ελσίνκι.

«Μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το ποια μέτρα θα επιλέξει να λάβει η κυβέρνηση, όμως τελικά το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Το είδαμε στην Ιρλανδία όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Όμως τελικά πρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα μιλά με τους θεσμούς τώρα. Περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων και θα περιμένουμε την εκτίμηση των θεσμών», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Θετικό σημάδι που δείχνει τη βούληση και τη σοβαρότητα όλων των πλευρών να διαβουλευθούν με εποικοδομητικό τρόπο συνιστά το γεγονός ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων διεξήχθησαν όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα, ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Στόχος όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος», τόνισε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Μάρτιν Γιέγκερ, είχε τονίσει ότι οι εταίροι περιμένουν την τελική εκδοχή των ελληνικών θέσεων.

Την ίδια ώρα, στις 8:00 μμ αναμένεται «μάχη» στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου