Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

GetOnline Week 2015: Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την Πληροφορική υλοποιείται στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 200 φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του GetOnline Week σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), ανακοινώνουν τις δράσεις για την Ελλάδα της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2015.
«Το GetOnline Week είναι μια ετήσια... εκστρατεία, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και Διευθύνων Σύμβουλος της PEOPLECERT κ. Βύρων Νικολαΐδης.
Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται σε 24 χώρες της Ευρώπης και διοργανώνεται από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe.
«Οι δραστηριότητες της CEPIS και της HePIS στο πλαίσιο του GetOnline Week 2015 αναδεικνύουν ότι με μια νέα προσέγγιση της καινοτομίας και της τεχνολογίας μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο της ανεργίας. Μόνο με την Τεχνολογία θα πετύχουμε ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων και την επιστροφή τους στην Ελλάδα» τονίζει ο κ. Νικολαΐδης.

Το 2014 περισσότεροι από 104.000 Ευρωπαίοι συμμετείχαν στην εκστρατεία λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια. Παράλληλα, «τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 700.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της εκστρατείας» αναφέρει ο Πρόεδρος της CEPIS και Διευθύνων Σύμβουλος της PEOPLECERT.

Το GetOnline Week αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «e-skills for jobs», η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οργανισμούς European Schoolnet και Digital Europe.


Ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής τονίζει ότι: « Η επιλογή της HePIS ως εθνικού εταίρου της εκστρατείας Get Online Week 2015, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση των προσπαθειών και των δεσμεύσεων του φορέα για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μέσα από την πλειάδα των δραστηριοτήτων μας, συμβάλλουμε ενεργά και μετρήσιμα στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών».

Στο πλαίσιο του GetOnline Week 2015 για την Ελλάδα, η HePIS σε συνεργασία με τη CEPIS, έχουν προχωρήσει στις παρακάτω δράσεις στοχεύοντας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της Πληροφορικής με μετρήσιμα αποτελέσματα:

«FIT4JOBS» : Μέσα από το πρόγραμμα «FIT4JOBS», άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. To πρώτο τμήμα εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στη γλώσσα προγραμματισμού PHP, ξεκίνησε στις 9 Mαρτίου, ενώ στις 26 Μαρτίου ξεκίνησε το δεύτερο τμήμα, με εξειδίκευση στη γλώσσα Προγραμματισμού Java. Παράλληλα, η HePIS σχεδιάζει επιπλέον προγράμματα εκπαίδευσης στο πλαίσιο του FIT4JOBS, τα οποία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Getcoding.gr: To Getcoding.gr έχει ως στόχο να φέρει όλους τους νέους πιο κοντά με τον Προγραμματισμό μέσα από σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και δραστηριοτήτων. Με τη βοήθεια μιας απλοποιημένης γλώσσας προγραμματισμού, οι νέοι μέσω του παιχνιδιού του Getcoding, εκπαιδεύονται στη λογική και στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου και έκτοτε περισσότεροι από 8.000 νέοι έχουν συμμετάσχει στο παιχνίδι, αποκτώντας τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, όπως οι υποθέσεις, οι επαναλήψεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν διοργανωθεί, ήδη, 25 σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιάτο, Λευκάδα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καλαμάτα, καθώς και στις περιοχές Παλλήνη, Αιγάλεω, Αμπελόκηποι, Χαλάνδρι, Αργυρούπολη, Πειραιά, Ασπρόπυργο και Νέο Ηράκλειο. Μέσα από τα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένους καθηγητές και αποκτούν χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Προγραμματισμού.

Αctive Women: Το πρόγραμμα «Active Women» δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες, καθώς και σε γυναίκες άνω των 50 ετών, να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες ΤΠΕ. Στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνία της πληροφορίας, ως μέσο για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Το Active Women εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4., «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Νομό Αττικής και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.activewomen.gr

Getbusy.gr: Για τρίτη συνεχή χρονιά, θα διενεργηθεί ο online διαγωνισμός του Getbusy μέσα από τον οποίο, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως υποτροφίες σε Bachelor’s και Master’s, πιστοποιήσεις ECDL, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. O διαγωνισμός θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.


YouRock.jobs: Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, δημιουργώντας το επαγγελματικό προφίλ που θα τους καταστήσει ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες. Ως εθνικός συνεργάτης του YouRock στην Ελλάδα, η HePIS υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης προωθώντας το χρήσιμο αυτό εργαλείο στους νέους. Μέχρι τώρα περισσότεροι από 1.000 νέοι έχουν δημιουργήσει το προφίλ τους στο YouRock.jobs.

Χορηγοί και υποστηρικτές των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι οι εταιρείες και τα ιδρύματα: Μicrosoft Ελλας, PEOPLECERT, DEREE-The American College of Greece, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, ManpowerGroup, Career in Progress, Master A.E και 100mentors.





Στοιχεία Επικοινωνίας
Η  HePIS είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. Η HePIS είναι το μοναδικό μέλος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) και του Ιnternational Federation for Information Processing προωθώντας τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιστημόνων των ΤΠΕ σε Παγκόσμιο επίπεδο.





Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου