Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

O ΔΕΝΔΙΑΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Γράφει ο Ιωάννης Καλαμίδης

(από το : tokentro.gr)
Διαβάζουμε στο γραφικό λασπο-blog antinews, που διατηρεί η παρέα του Αντώνη Σαμαρά, το βαθυστόχαστο άρθρο με τίτλο: «Την προδοσία...
πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς», κατά το οποίο ο Νίκος Δένδιας, είναι ένα πολιτικό τίποτα, ένα φάντασμα που τον ανέβασε και τον ανακάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς… Ο Αντώνης Σαμαράς ανακαλύπτει ταλέντα που γίνονται ικανότατοι υπουργοί και πρώτοι στη β' Αθηνών... και μετά του βγαίνουν προδότες; Κάπου χάνει το κείμενο..


Το πρόβλημα για την παρέα των συμβούλων του Προέδρου της Συγγρού είναι πως ο Νίκος Δένδιας και τα 2/3 τουλάχιστον της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ζητούν Συνέδριο και ανασυγκρότηση του ακροδεξιού μορφώματος, που σήμερα καταγράφει 15% στις δημοσκοπήσεις (ακόμη και με την αβεβαιότητα της χρεοκοπίας), σε συνέχεια φυσικά της ντροπιαστικής ήττας. Αυτοί αποτελούν τις απειλές του αρχηγικού μεγαλείου του Αντώνη Σαμαρά.


Σε αυτό το διάβα κατά το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να γαντζωθεί στην καρέκλα της ΝΔ… μέχρι να παραδώσει τη θέση του σε αυτόν που θα επιλέξει.. μάλλον τον Βορίδη, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα.


Έτσι για την περίπτωση του Δένδια, χαρακτηρίζεται ως προδότης, επειδή απαιτεί τα αυτονόητα για ένα κόμμα που διαρκώς συρρικνώνεται και το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ κεφαλαιοποιεί ακόμη και την απειλή χρεοκοπίας.


Η παρέα συμβούλων, όμως επιλέγει το λανθασμένο τρόπο, γιατί θυμίζουν το μαύρο 1993 του Αντώνη Σαμαρά. Τότε που ο χαρακτηρισμός της προδοσίας τον είχε οδηγήσει τελικά στην πολιτική έρημο.


Και αν η επικοινωνιακή λάσπη που ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ο Αντώνης Σαμαράς και οι σύμβουλοί του, τη μεγάλη περίοδο αμφισβήτησης που έρχεται, περιλαμβάνει τον όρο της προδοσίας, εύλογο το ερώτημα: Τι θα έλεγε άραγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ για το πολιτικό του τέκνο, Αντώνη Σαμαρά αν ζούσε και τον έβλεπε να ρίχνει τη ΝΔ του Μητσοτάκη και να χαρίζει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ;


Και μην τρελαθούμε φυσικά… ο Σαμαράς δεν ανακάλυψε ούτε ανέδειξε τον Δένδια στη ΝΔ, ούτε κανέναν άλλον.
Όταν «επετράπη» η επιστροφή υπό όρους, του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή, όλα τα στελέχη ήταν ήδη εκεί.. και υπουργοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου