Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015

ΓΙΟΥΝΚΕΡ : ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ''ΟΧΙ'', ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...





(σσ ρε συμπατριώτες ειστε φυτά;Ετσι κι αλλιως θα πουμε το σκατο παξιμάδι. Θα επιτρέψετε σε αυτούς τους υπανθρώπους να σας υπαγορεύουν πολιτική με φοβο και εκβιασμούς;)
Στην κατάρρευση του επιχειρήματος αρκετών στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης πως το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα...
θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας, προέβη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από το Λουξεμβούργο.


Απαντώντας στο επιχείρημα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη πως η αρνητική ψήφος θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ απάντησε πως «Αν οι Έλληνες ψηφίσουν «ΟΧΙ», η ελληνική θέση θα έχει χειροτερέψει δραματικά».

Όπως είπε μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν, οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες ακόμα και με επικράτηση του «ΝΑΙ».

Ο κ. Γιούνκερ απέφυγε, τέλος, να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επαναφέρει στο τραπέζι τις προτάσεις σε περίπτωση αρνητικής ψήφου.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα τόνισε πως το δημοψήφισμα θα έχει συνέπειες και υπογράμμισε πως όλοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Για να γεφυρώσουμε το χάσμα πρέπει να βρούμε ένα κοινό σημείο όπου θα τοποθετήσουμε αυτές τις γέφυρες».

Ο κ. Μπέτελ τόνισε πως «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα σημαίνει πως θα υπάρξουν δύσκολες διαπραγματεύσεις ενώ το «ΟΧΙ» σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

Αποκαλύπτοντας ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε: «Μίλησα προσωπικά στον κ. Τσίπρα και του είπα πως κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λουξεμβούργου απαιτείται εμπιστοσύνη και μετά αναπάντεχα προκήρυξε δημοψήφισμα». Ο Ξαβιέ υποστήριξε πως πολλοί στην Αθήνα πιστεύουν πως το «ΟΧΙ» θα ενισχύσει τη θέση της Αθήνας, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Εξαρτάται όμως από τους Έλληνες αν θελήσουν να πάρουν την εσφαλμένη απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου